23948sdkhjf

Her behøver de ikke sige nej til opgaver

Individuel karriereplanlægning gør det attraktivt at arbejde i HP Byg, hvor medarbejderstaben er vokset med 50 procent på to år

5.600. Så mange gange måtte virksomheder i bygge- og anlægsbranchen opgive at rekruttere en medarbejder i andet halvår af 2018.

Lige nu ligger beskæftigelsen på det højeste niveau i 10 år, og flere må sige nej til opgaver, fordi de mangler kvalificeret arbejdskraft.

Men hos HP Byg i Aalborg er virkeligheden en anden. Her er medarbejderstaben i løbet af to år vokset med 50 procent, og HP Byg har sideløbende formået at veksle en rekordhøj omsætning til en overskudsgrad over 5 pct.

En stor del af æren kan tilskrives et målrettet arbejde med medarbejderudvikling, som for alvor blev sat i system med lanceringen af HP Education i 2017.

Der er nu lagt individuelle karriereplaner med løbende opfølgning for hver eneste af de i dag 210 medarbejdere.

Gode muligheder for udvikling
- Vi vil være den bedste entreprenørvirksomhed i Nordjylland, og vi vil have branchens bedste medarbejdere. Dem skal vi kunne tiltrække og fastholde, og HP Education er noget af det, der skal til, siger adm. direktør Henrik Petersen og fortsætter:

- De unge i dag er meget mere fokuserede på, hvordan de næste 10 år skal se ud, end vi var, dengang jeg startede i byggebranchen. De ved, hvad de vil, og de stiller større krav. Det skal vi være klar på som virksomhed.

Gennem HP Education har flere medarbejdere fundet nye udfordringer og fornyet arbejdsglæde andre steder i organisationen. Det gælder eksempelvis 30-årige Laust Hjul Nielsen, som kom til HP Byg i starten af 2017. Efter godt et år som entrepriseleder i virksomhedens egenproduktion rykkede han videre til serviceafdelingen, hvor han i dag er projektleder.

- Jeg har løftet mig helt vildt i løbet af meget kort tid ved at komme til HP Byg. Sammenlignet med andre virksomheder, jeg har været i, er der her et meget større fokus på karriereplanlægning. Det fede ved HP Byg er, at du har rigtig gode muligheder for at udvikle dig og skabe en karriere internt, siger Laust Hjul Nielsen.

Som ung projektleder i et forholdsvist ungt team er Laust Hjul Nielsen tilknyttet en mentorordning og får løbende fyldt på rygsækken gennem kurser i ledelse; herunder kommunikation og konflikthåndtering, samt alt fra arbejdsmiljø og jura til økonomi og tidsstyring.

- Jeg har ambitioner for mit arbejdsliv og har mange år forude, hvor jeg skal udvikle mig. Derfor betyder det meget, at vi har lagt en klar plan, som jeg kan se mig selv i, siger han.

Ikke alle kan blive chefer
Ifølge entreprisechef Jesper Christensen er den største forandring, at HP Byg nu har skabt en struktur, der sikrer, at ledelsen får italesat ambitioner og muligheder med samtlige medarbejdere - fra grøn lærling til garvet projektchef.

Adm. direktør Henrik Petersen forklarer, at HP Education i bund og grund handler om at være på forkant, så HP Byg altid har en toptrimmet og topmotiveret medarbejderstab - uanset om markedet går op eller ned:

- Vi har en udarbejdet detaljerede beskrivelser af, hvad en medarbejder skal kunne for at bestride et givent job i HP Byg. Det skaber transparens og sætter en retning for både ledelsen og den enkelte medarbejder, forklarer Henrik Petersen, som foreløbigt kan konstatere, at HP Education virker efter hensigten:

- Vi oplever, at vi i højere grad kan holde på vores medarbejdere, og at vi kan skaffe de folk, som vi derudover har brug for. Dermed kommer vi heller ikke ud i situationer, hvor vi må sige nej til kunder, fordi vi ikke har de rigtige folk til at løse opgaverne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14