23948sdkhjf

MT Højgaard river 241 bevaringsværdige boliger ned og bygger 277 nye

To nedrivninger bliver startskuddet, når den omfattende renovering og genopbygning af boligbebyggelsen Skoleparken i Gladsaxe går i gang onsdag.

MT Højgaard underskrev hovedentreprisekontrakt med Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe i midten af december 2019 - entreprisekontrakten har en værdi af 378 millioner. Wissenberg A/S varetager totalrådgivningen, Zeso Architects arkitektydelsen og Opland står for landskabsarkitektydelsen. 

Bebyggelsen i Skoleparken er vurderet bevaringsværdig, og byggeriet skal derfor genopføres, så det ligner det eksisterende.

Derfor vil de eksisterende 245 boliger blive revet ned til soklen, hvorefter de vil blive genopført i en fornyet udgave med 241 nye lejeboliger på de eksisterende fundamenter. 52 af boligerne vil blive genopført som tilgængelighedsboliger. Der opføres fire nye blokke med 36 boliger.

River ned for at blive klogere på byggeriet
MT Højgaard starter med at rive to prøveblokke ned, Halbjørnsvej 53-63 og 65-77. Nedrivningen foregår for at kunne undersøge, hvordan det eksisterende byggeri ser ud. Erfaringerne bruges til at blive klogere på de eksisterende forhold, og i den efterfølgende procedure vil rådgivere i samarbejde med entreprenører finde frem til de bedste løsninger for byggeriet.

- Beboerne vil løbende kunne flytte tilbage i de nyopførte boliger, som udvendigt vil ligne det eksisterende Skoleparken. De nyopførte og renoverede boliger vil indvendigt have fokus på en ny indretning, god energiudnyttelse og et godt indeklima. Vi ser frem til at gå i gang med arbejdet, og til at fortsætte det gode samarbejde med bygherre og rådgiver, siger Sardar Faiq Jamil, der er seniorprojektchef i MT Højgaard.

Beboerne i Skoleparken vil blive genhuset i byggeperioden i takt med at blokke bliver revet ned. 

Større totalværdi ved nedrivning
Da boligselskabet i 2011 startede dialogen om behovet for renovering med Landsbyggefonden, havde de ikke forventet, at omfanget af renoveringen ville være så omfattende. 

- Ét af problemerne i det eksisterende byggeri var indeklimaet og grundfugt, og derfor blev en undersøgelse sat i gang. Den viste bygningsmæssige svagheder og uhensigtsmæssige konstruktioner og materialer. Derfor var der behov for en gennemgribende renovering, og den største total-værdi ville blive opnået ved at nedrive til soklen og genopføre, siger Jesper Loose Smith, der er direktør i Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe. 

Arbejdet i Skoleparken forventes afsluttet i foråret 2022

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079