23948sdkhjf

Malermestre vil gerne have flygtninge som lærlinge men…

Manglende sprogundervisning forhindrer, at malermestre kan tage flygtninge i lærlingeforløb
Malersektionen under Dansk Byggeri ønsker at flygtninge kan indgå i lærlingeforløb og være med til at dæmme op for den store mangel på lærlinge i malerfaget. Men kommunerne svigter, og de Tekniske Skoler kan ikke tage flygtningene i lærlingeforløb pga. for dårlige danskkundskaber. Det er et stort problem, og det skal der gøres noget ved, mener Malersektionen.

Næstformand i Dansk Byggeri, Malersektionen, Willi Becke, understreger, at malerfaget har behov for faglært arbejdskraft i Danmark:

- Kommunerne løber os på dørene for at tage flygtninge i virksomhedspraktik og løntilskudsjobs, men de forsømmer selv danskundervisningen, så niveauet ikke er godt nok til et lærlingeforløb. Det er et stort problem, som gør, at vi som virksomheder ikke kan benytte os af en ellers fin arbejdskraft. Samtidig stiller kommunerne større og større krav til os om socialt ansvar og samarbejdsaftaler, når vi skal deltage i offentlige udbud. Det hænger simpelthen ikke sammen, mener Willi Becke.

Et halvt års spildt arbejde
- Vi har i Malermester Willi Becke ApS forsøgt fire gange med virksomhedspraktik, efterfulgt af løntilskud, med målet om at oprette en læreplads. Danskkundskaberne er imidlertid ikke gode nok, og det er i mine øjne kommunerne herunder jobcentrene, der fejler. De følger ikke danskundervisningen til dørs, og så falder et halvt års arbejde til jorden, og vi som virksomhed har brugt en masse unødig tid.
De Tekniske Skoler vil jeg rose for ikke bare at lade lærlingene glide igennem. De holder i stedet fokus på kvaliteten, men kommunerne og jobcentrene må stramme op, siger næstformanden i Malersektionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188