23948sdkhjf

Bindingsværkshus bliver topmoderne

Lærlinge og elever fra forskellige faguddannelser over hele landet skal genskabe nedslidt hus på Bornholm og føre det up-to-date

Et gammelt nedslidt bindingsværkshus i Sandkås på Nordbornholm er blevet et håndværksmæssigt Kinderæg:

Det skal restaureres af helt unge håndværkere, det skal give anledning til at kombinere gamle håndværkstraditioner med den nyeste viden, og det skal inspirere skoleelever til at vælge håndværksfagene.

Arkitekt- og håndværksstuderende fra hele landet står klar til at istandsætte og gentænke Lærlingenes Hus, som det kaldes.

Om Lærlingenes Hus

Projekt ’Lærlingenes Hus’ et projekt under Dansk Håndværk, der skal inspirere lærlinge fra hele landet til at kombinere de fineste, danske håndværkstraditioner med den mest moderne viden om byggeri, bæredygtighed og genanvendelse.

Materialer skal i vidt omfang genbruges, men det ’nye’ hus skal være både en arkitektonisk og energivenlig oplevelse.

Huset skal istandsættes af lærlinge fra arbejdsgiverorganisationens medlemsvirksomheder, hvor de lærer at bruge traditionelle byggeteknikker.

Projektet, der varer cirka to år, støttes af Realdania med 800.000 kroner.
Kilde: Realdania

Istandsættelsen bliver udført i en kombination af gamle håndværkstraditioner, de nyeste byggeformer og den nyeste viden inden for bæredygtighed og genanvendelse.

Topmoderne sammenhæng
Huset skal gennemgå en total istandsættelse fra top til tå, og når bygningen står færdig, skal den være inspiration for blandt andet folkeskoleklasser i forhold til deres uddannelsesvalg.

- Lærlingenes Hus er et vigtigt udstillingsvindue, som, vi håber, kan inspirere andre unge til at fordybe sig fagligt i det gode håndværk. Vi skal fremtidssikre byggeriet ved at anerkende historien og hylde fagligheden, siger Eske Møller, projektleder i Realdania, der har støttet projektet.

Projektet løber over tre år, hvor studerende fra alle dele af landet har mulighed for at være på Bornholm i en periode for at lære og give deres bidrag til opgaven.

- Ved at lærlinge oplever, hvordan fortidens erfaringer og viden kan bruges i en topmoderne sammenhæng, er det med til at bevare en tradition, som er en del af den danske kulturarv, siger Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk, som står bag projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078