23948sdkhjf

MT Højgaard har underskud på over en halv milliard

Entreprenørkoncernen MT Højgaard A/S har netop offentliggjort regnskab for 2018, der viser et underskud på 588 mio. kr. efter skat.

I 2017 kom koncernen ud med et underskud på 61 mio. kr. 

Samtidig faldt omsætningen fra 7,6 mia. kr. til 6,8 mia. kr. i 2018. 

Koncernens forklaring på den markante tilbagegang er dels en voldgiftskendelse i en af de såkaldte MgO-vindpladesager (se faktaboks nederst i artiklen) og dels en stor nedskrivning på et igangværende anlægsprojekt. 

Desuden har der været udgifter til at dække afskedigelser. I maj 2018 blev Torben Biilmann afskediget som adm. koncerndirektør, og i begyndelsen af året var MT Højgaard igennem en stor fyringsrunde, der kostede cirka 100 medarbejdere jobbet.

Koncernen MT Højgaard omfatter udover moderselskabet også datterselskaberne Enemærke & Petersen, Lindpro, Ajos og Scandi Byg.

De to selskaber bag MT Højgaard-koncernen, Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, planlægger en fusion, så entreprenørenkoncernen i fremtiden kun vil have ét holdingselskab, der får navnet MT Højgaard Holding A/S. Det skal blandt andet gøre det nemmere at optage lån. Fusionen skal efter planen til afstemning på en generalforsamling den 5. april.

Licitationen - Byggeriets Dagblad arbejder på en kommentar fra adm. koncerndirektør Anders Heine Jensen.

MgO-sagerne

MT Højgaard er ligesom mange andre entreprenører involveret i tvister, der omhandler ansvaret for brugen af MgO-vindspærreplader, der blev erklæret uegnede til brug i Danmark af Byggeskadefonden i 2015.

En voldgiftskendelse pålagde sidste år MT Højgaards datterselskab Enemærke & Petersen at betale små 3 mio. kr. i en af de første MgO-sager, som frygtes at være et varsel om, at entreprenøren vil stå med erstatningsansvaret i en række kommende sager.

Det fik efterfølgende koncernen til at lave en stor hensættelse på flere hundred millioner til at dække fremtidige MgO-tvister

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094