23948sdkhjf

Jubilæum: Værdsat pladsmand med flair for boller

Pladsmedarbejder Per Haugaard Nielsen fra Bygma Nyborg kan fejre 25 års jubilæum den 28. februar.
Det stod ikke skrevet nogen steder at Per Haugaard Nielsen skulle arbejde i Bygma, da han efter 9. klasse kom i lære som bager. Så Per arbejdede de næste 14 år som bager og konditor.

- Som barn ville jeg helst være tømrer. Min far var skibstømrer, og jeg var fascineret af hans arbejde. Men en dårlig hofte bandt mig til en kørestol fra jeg var 9-11 år, og min far syntes at jeg var bedre tjent med et mindre fysisk arbejde, da jeg kom ud af skolen, fortæller Per..

Han lærte derfor i stedet at bage lækre brød og at skabe flotte konditorkager.

Drøm blev til virkelighed
Heldigvis kom Per sig helt oven på barndommens skavanker og han drømte fortsat om at arbejde med træ.
- Det blev lidt tilfældighedernes vej, der førte mig til Bygma. Min kollegas mand var ansat på den trælast, der senere blev købt af Bygma, og pludselig stod de og manglede en mand, siger Per.
Efter kort betænkningstid sprang Per Haugaard Nielsen til, og 14 dage senere startede han som pladsmedarbejder i Bygma Nyborg. - Jeg brugte meget tid på at sortere knastfrit træ til kunderne, og arbejdede ofte på værkstedet med blandt andet at skære træ til lister og i forskellige længder, husker Per.

- Arbejdet var fysisk hårdere end det er i dag, og alt træ stod i galger, mens det i dag for det meste ligger ned og kan håndteres med truck. Dengang kunne man snildt flytte rundt på 3-4 tons træ på en dag. I dag kommer træet i de rigtige lænder og bredder direkte fra savværket.

Boller og kransekage
Efter 25 år er Per stadig meget glad for sit arbejde. Han nyder at have en varieret hverdag med en passende blanding af praktisk arbejde og kontakt til kunderne, når de skal have hjælp på lageret eller pladsen.
- Det kollegiale sammenhold er virkelig godt. Det er populært når jeg tager nybagte boller eller hjemmelavet kransekage med på jobbet, fortæller han.
Hans bager- og konditorfortid fornægter sig ikke.

Kapsejlads og bowling
Per bor i hus i Nyborg sammen med sin kone Pia. Sammen har de en datter på 21 og en søn på 25 år. Næsten hver weekend sejler Per kapsejlads med sin søn og hver 2. onsdag står den på firma-bowling med 8 kolleger fra Bygma Nyborg.
25 års jubilæet den 28. februar fejres internt med kollegerne på dagen.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11