23948sdkhjf

Hun vil lette trykket på private boligejere

Med det nye bygningsreglement står private boligejere med det fulde ansvar for byggesagernes dokumenter. Og det kan give rigtig store problemer, mener direktør og ejer af Jysk Trykprøvning Vivi Gilsager.

- Bygherren - hvad enten vi taler privat eller erhverv - kan komme til at hænge på store omkostninger, hvis godkendelser og certifikater ikke foreligger, og der opstår problemer med byggeriet.
Jeg synes, det er meget at forlange, at bygherrerne, som følge af det nye bygningsreglement, selv skal sikre sig, at der foreligger kloakattester, trykprøvningsattester, energimærker mv. Det burde fortsat være kommunernes ansvar at der udføres 3. parts kontrol. I værste fald kan det koste bygherren i tusindvis af kroner, hvis dokumenterne mangler, og bygningen senere skal sælges videre, fremhæver Vivi Gilsager.

En anden betænkelig ting i regelsættet er ifølge Vivi Gilsager, at der ikke er krav om uddannelse, certificering eller andet til de personer, der udfører trykprøvning.
- Det kan i værste fald betyde, at en bygning, som er kontrolleret af en person uden uddannelse og baggrund inden for trykprøvning vurderer, at bygningen ikke er tæt nok og derfor forlanger ekstra arbejder af håndværkerne i 100.000 kroners klassen eller omvendt, at de vurderer, at bygningen ér tæt, uden den reelt er det. Det kan forårsage råd og svamp i konstruktionen og være fatal. Det synes jeg ikke, bygherrerne kan være tjent med, siger Vivi Gilsager fra Jysk Trykprøvning.

Firmaet har 12 års erfaring inden for trykprøvning, energimærkning, lydmåling, termografi og byggeteknisk rådgivning.
Vivi Gilsager, som er direktør/ejer af virksomheden, er tillige strategisk formand for brancheforeningen Danske Bygningskonsulenter og teknisk revisor i Energistyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08