23948sdkhjf

Byggechef får forlænget fængsling

Østeuropæisk byggeboss mistænkes for at stå bag dokumentfalsk og brug af illegale arbejdere.
Københavns Byret besluttede onsdag at forlænge en østeuropæisk byggechefs varetægtsfængsling med fire uger.
Den sigtede er mistænkt for at have forsynet sine 12 ukrainske arbejdere med falske rumænske id-kort og ladet dem arbejde på en dansk byggeplads uden de nødvendige arbejdstilladelser.

Det skriver Fagbladet 3F.

Varetægtsfængslingen er blevet forlænget, fordi politiet fortsat efterforsker sagen. Det bekræfter Københavns Politi.

Det var under en rutinemæssig kontrol mod social dumping, at Københavns Politis Udlændingekontrolsektion i samarbejde med Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen anholdte byggechefen og de 12 ukrainske arbejdere for besiddelse af falske id-papirer.
Ifølge egne vidneudsagn har ukrainerne fået udleveret de falske id-kort af deres arbejdsgiver, som også instruerede dem i, hvordan de kunne snyde myndighederne i tilfælde af kontrol.

Arbejdsgiveren havde angiveligt bedt de udenlandske arbejdere om at sende billeder af dem selv, inden de ankom til Danmark.

Den mistænktes forsvarer, Lise Holten, har tidligere sagt til Fagbladet 3F, at der ifølge hendes klient ikke er hold i anklagerne:

- Min klient bestrider på det kraftigste, at han skulle være den, der har fabrikeret og forsynet ukrainerne med falske id-kort. De er 12 mennesker, der har arbejdet sammen, og som kommer fra samme land, så selvfølgelig holder de også sammen, når det kommer til skyldsspørgsmålet, sagde hun.

Ukrainerne er blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel og udvisning af landet for dokumentfalsk og ulovligt arbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093