23948sdkhjf

QUIZ: Test din viden om verdens højeste bygninger

| Af /ritzau/ | Tip redaktionen om en historie
Tøjvirksomheden Bestseller har fået grønt lys til at bygge et højhus på op til 320 meter i Brande.
Bygningen vil blive den klart højeste i Danmark og blandt de højeste i Europa.

Men hvor meget ved du om verdens højeste bygninger. Test din viden her:

1. Verdens højeste bygning er på 828 meter. Hvilken er der tale om?

a) Burj Khalifa, Dubai, De Forenede Arabiske Emirater.
b) Shanghai Tower, Shanghai, Kina.
c) Makkah Royal Clock Tower, Mekka.

2. I 2020 skal Kingdom Tower i Jeddah i Saudi-Arabien stå færdig, og det skal efter planen blive den højeste bygning i verden? Hvor høj er den sat til at blive?

a) Omkring 900 meter.
b) Omkring 1.000 meter.
c) Omkring 1.100 meter.

3. Hvilken bygning i Europa er den højeste med 373 meter?

a) Federation Tower, Moskva, Rusland.
b) The Shard, London, England.
c) Skyland Office Tower, Istanbul, Tyrkiet.

4. Hvilken europæisk by har seks af de ti højeste bygninger i Europa?

a) London, Storbritannien.
b) Moskva, Rusland.
c) Istanbul, Tyrkiet.

5. Danmarks højeste bygning er 120 meter høj. Hvilken bygning er det?

a) Bohrs Tårn, København.
b) Domus Vista, Frederiksberg.
c) Herlev Hospital, Herlev.

6. Hvilken bygning var den højeste i verden for 100 år siden - i 1919?

a) Woolworth Building, New York, USA.
b) Metropolitan Life Tower, New York, USA.
c) Singer Building, New York, USA.

7. Det nye World Trade Center i New York er blandt verdens højeste bygninger. Højden på bygningen i den amerikanske længdeenhed, fod, er det samme som et historisk årstal. Hvilket er der tale om?

a) 1492. Året, hvor Christoffer Columbus opdager Amerika.
b) 1776. Året, hvor USA's uafhængighedserklæring bliver underskrevet.
c) 1969. Året, hvor amerikaneren Neil Armstrong bliver første mand på Månen.

8. Høje bygninger og elevatorer går hånd i hånd. Verdens hurtigste elevator er i Shanghai Tower i Shanghai, Kina. Hvor hurtigt kører den?

a) 73,8 kilometer i timen.
b) 109,8 kilometer i timen.
c) 145,8 kilometer i timen.

9. Home Insurance Building i Chicago i USA er betragtet som den første skyskraber i verden. Hvornår stod den færdig?

a) 1870.
b) 1885.
c) 1900.

10. Hvilken by har flest skyskrabere i verden med over 300?

a) New York, USA.
b) Dubai, De Forenede Arabiske Emirater.
c) Hongkong, Kina.

Svar: 1:a, 2:b, 3:a, 4:b, 5:c, 6:a, 7:b, 8:a, 9:b, 10:c.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tømrerfirma flytter fra Karlslunde til Greve

MESTER HAK&HUG
Politikerne skal lytte til erhvervslivet NU !

Video: 85 meter høj kedelbygning sprængt til grunden

Nyt fra byggecentrene
Pæn vækst hos AO Johansen

Hun skal skabe værdi for tømrerne

Nyhedsbrev

Troldtekt sætter tidligere Velfac- og Dovista-topchef for bordenden

Online Avis Arkiv

Direktør gør comeback i Schneider Electric

Flyvende biler er ikke science fiction

Altan-ekspert fylder 50

Tager en pause fra gipsvæggene for at bygge i mystisk skov

I en skov på Lolland opføres en række huse i træerne, der giver håndværkerne mulighed for at dyrke deres faglighed og de klassiske håndværkstraditioner

E&P tænder lyset på den gammel glødepærefabrik

For 80 millioner østjysk asfalt til Arkil

Farvepris til billedkunstner for lysværk på rådhus

Danske Malermestres Farveprisen 2019 givet til billedkunstneren Signe Guttormsen for værket ”Hvis vægge kunne tale”

Lasse Larsen Huse satser på lavpris-huse

Nyt fra byggecentrene
10-4 til omsætningen i byggekæde

Lette sikkerhedssko med smidig mellemsål

Nyt fra byggecentrene
Stor byggecenterkæde får Festool på hylderne

Ny Truck Diesel-station ved Odense

NCC bygger luksusboliger på gammel industrigrund

Opkøb giver pote: Jorton vinder sundhedsfabrik i Randers

14 etager beklædt i kobber – HSHansen lander facadeentreprisen

Fokus på trafikstøj og fremtidens veje

MESTER HAK&HUG
Læg pres på dit byggecenter, mester

MESTER HAK&HUG
Illegal arbejdskraft i bindegale firmaer

Ugens konkurser - uge 20

Nyt fra byggecentrene
Jem & fix åbner tre nye butikker

Nyt fra byggecentrene
Brandskadet byggemarked sætter dato på genåbning

Direktør i otte år: Nu fylder han 30

Varebiler
Så har man hørt det med: Varebil hyldes med sang

Margrethe Vestager hyldet sammen med håndværkere

Lettere at designe facaden

Værktøjstest
Bajonetsavklinger og bor til det meste

Dansk Byggeri: Her er en samlet politik for bæredygtighed

Ugens konkurser - uge 19

Skills rykker ind på efterskolerne

Mal taget og skån miljøet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mød hele branchen på Fagligt Seminar om brændeovne og kedler på Teknologisk Institut

➡️ Vidste du at...

Sender du dine batterier lovligt?

Frederikshavn Havn skriver kontrakt med Bladt Industries

Så er det i dag!

Få et rengøringsfirma med ordnede forhold

Jens Johannesen har fået leveret den nye EFFER model 2255

Manicus Teknik din leverandør af hydraulik komponenter fra KTR

Letvægtscontainer 3x2 meter

Vi har fået ny HJEMMESIDE!

ADVARSEL: Har du højdeskræk, skal du IKKE se denne video!

BIM og dets anvendelse i Danmark 2019

Det er i morgen - vi holder reception den 24. maj 2019

MIDAS metal – ægte metaloverflader

Brødrene Dahl opruster

Olaf Bahn udfører isolering af ventilation.

Byggeriet buldrer i det midt-og vestjyske.

Ny salgsdirektør hos Condair

Erhvervslivet er ikke blot nyttige skaffedyr

Mikkel fra Södra Energy prioriterer brændselshandlernes økonomi højest, når han planlægger transport

EC-Oil, er standard på Engcons hurtigskift, tiltrotatorer og hydrauliske re...

Pas på indavl, når du ansætter

Bladt Industries henter erfaren salgsdirektør

DAV NORDIC leverer master til Hovedstadens letbaneprojekt

Vi klistrer og fuger - til priser der duer

Send til en kollega

0.234