23948sdkhjf

Skal du snart have en robot i sjakket, mester ?

God planlægning slår robotterne - men de kommer!

Byggeriet har i mange år skævet misundeligt til industrien, hvor robotterne for længst har vist deres værd i forhold til effektiv og fejlfri produktion. Robotter er perfekte "medarbejdere" i de store produktionshaller, hvor de stå varmt og godt og beskyttet mod vind og vejr og ofte kun skal lave den samme opgave dag ind og dag ud.

I byggeriet er der helt andre udfordringer. Og derfor har robotteknologien helt naturligt sine begrænsninger i forhold til at være med til at løfte opgaver ude på byggepladserne. Der er imidlertid en lang række forsøg i gang, som helt sikkert vil rykker grænserne for, hvornår det er muligt at få robotterne ud på byggepladserne i en eller anden form.

Men lige nu - og en rum tid fremover - handler det for byggeriet mere om at bliver skarpere til at skabe overblik i alle dele af byggeprocessen, så man kan udnytte produktionsapparatet mere effektivt og dermed forbedre bundlinjen. Og her behøver man ikke vente på robotterne. Her gælder det nemlig om at få implementeret nogle effektive it-værktøjer - og proppe dem med de rigtige data. Det skaber stort set effektivitetsgevinster fra den første dag. God planlægning er nemlig ofte et godt udgangspunkt for en vellykket byggeproces.

Så, mens byggeriet venter på robotterne, så er det en rigtig god idé, at bruge lidt energi på for alvor at tage fat i digitaliseringen. Så bliver det også lettere at styrer robotterne, når de kommer!

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094