23948sdkhjf

Fik stress: Tømrermester fandt de bløde værdier og blev en bedre leder

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Tømrermester og entrepriseleder gik ned med stress og var væk fra jobbet i otte måneder. Nu er han kommet stærkt tilbage

De fleste ejerledere og beslutningstagere står ofte med udfordringer, der ikke altid har en umiddelbar løsning. Og hvor går man hen, når behovet for beslutninger tårner sig op og man løber tør for tid i kalenderen?
- Nogle arbejder mere og mere, og andre tyr til assistance enten fra netværket eller eksternt.

Det er ikke mange i mit netværk, der har en høj lederuddannelse. Jeg er tømrersvend, dét er den eneste uddannelse, jeg har. Men nogen skal bryde isen, og man er ikke for gammel til at gå i gang med at blive dygtigere til at være leder, fortæller 36-årige Thomas Frost Nielsen.

Med afsæt i sin uddannelse som tømrer avancerede han til entrepriseleder i Store-Hedebyg Entreprise A/S, der med ca. 50 medarbejdere og en omsætning på tæt ved 100 mio. er en af de mellemstore tømrerfirmaer og entreprenører i bygge- og anlægsbranchen. Adm. direktør og hovedaktionær Per Lauridsen værdsatte Thomas, der klart skilte sig ud med et gå-på-mod, der var langt over gennemsnittet.

- Thomas var her og der og alle vegne med et øje på hver finger. Jeg kunne se, han havde et potentiale for at drive det vidt, og det var helt naturligt, at Thomas som led i sin karriere i virksomheden blev medejer, fortæller Per Lauridsen, der som en klar ledelsesfilosofi har fokus på det hele menneske og at alting ikke må gå op i arbejde.

Gik ned med stress
Men det gjorde det for Thomas, der måtte erkende, at et liv som familiefar med små børn var svært at kombinere med et krævende lederjob. En dag meldte stressen sig, og Thomas måtte kaste håndklædet i ringen og sygemelde sig. Virksomhedens sundhedsforsikring blev aktiveret, og Thomas fik professionel hjælp til at finde hoved og hale i sit liv og sine prioriteringer.

- Jeg måtte i gang med at foretage nogle vigtige valg. For jeg ville både beholde familien og det spændende job. Det var ikke til diskussion. Men jeg måtte erkende, at døgnet ikke havde timer nok, så længe jeg arbejde på den måde, som jeg gjorde. Derfor måtte jeg finde en løsning, der kunne holde på den lange bane. Det kunne jeg slet ikke i starten, men med bistand udefra, fik jeg under min otte måneder lange sygemelding bearbejdet en masse ting, der lå og rumlede, fortæller Thomas Frost Nielsen.

Tilbud om lederuddannelse
Da han meldte sig klar til at genoptage arbejdet, fik han på arbejdsfronten tilbudt en lederuddannelse gennem erhvervscoach Anne Chabert, der har specialiseret sig i at arbejde med sparring og udvikling af ledere i små og mellemstore ejerledede virksomheder. Hendes koncept er at arbejde med træningen ude i virksomhederne, hvor hverdagen banker på og hvor et kursus ikke ender i et ringbind på en reol, hvor det samler støv.

- En virksomhed med stærke og kompetente ledere skaber ikke kun vækst og fremgang. Gode ledere er også med til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere i virksomheden, og derfor er god ledelse en af de vigtigste nøgler til succes, der limer hele organisationen sammen, fortæller Anne Chabert.

Skal jeg så gå i kjole?
Hun startede med at afdække Thomas’ profil som menneske og opfordrede ham blandt andet til at arbejde med de mere bløde værdier.
- Jeg spurgte Anne, om jeg så skulle til at gå i kjole, smiler Thomas og tænker tilbage på de første udviklingssamtaler.
Han så ganske enkelt ikke formålet med at have øje for de bløde værdier. Men i takt med, at han lærte at anvende dem mere bevidst i sin ledelsesform, gav det efterhånden mening.

- Thomas har en jernvilje som få. Han ville bare lykkes med at komme i mål, selvom det var slidsomt. Og når en mand som Thomas kan se, at de bløde værdier bliver omsat til hård business, er det lettere for ham at se meningen med at udvikle dén del af sin lederprofil, fortæller Anne Chabert, der er dybt imponeret over den resultatorienterede tilgang, hun oplevede i samarbejdet.

En anden måde at lede på
Gennem det halve års forløb sammen med Anne Chabert gik Thomas fra at være en overbebyrdet opgavekoordinator til at være leder, som folk vil følge. Han har lært at styre sit temperament og at anvende sin energi konstruktivt.
- Hvis entrepriselederens telefon ringer konstant, er opgaven ikke sat ordentligt i gang ude på byggepladsen, fortæller Anne Chabert, der under interviewet glæder sig over, at Thomas’ telefon ikke ringer en eneste gang.
Hun understreger, at tid og travlhed er øverst på risk management-listen og bør tages alvorligt.

- Dygtige ledere er et must i dag. Derfor skal talenter og ledere dyrke og vedligeholde deres lederkompetencer. For god ledelse tiltrækker de bedste medarbejdere, som virksomhederne er afhængige af, understreger Anne Chabert, der oplever, at når lederne er klar til at ville dygtiggøre sig, så finder de tiden.

Kræver rummelighed at lede andre
- Jeg har taget lederuddannelsen som en del af min værktøjskasse. Man skal være et rummeligt menneske for at kunne lede andre. Det er her den reelle udfordring ligger for en utålmodig sjæl som mig, erkender Thomas Frost Nielsen, som i dag efter at have taget lederuddannelsen processer mellem 25-50 procent flere sager og kan gøre det på en otte timers arbejdsdag.
Der er kommet en mere sund ”work/life-balance” i Thomas Frost Nielsens liv, og i Store-Hedebyg har adm. direktør Per Lauridsen kvitteret for forvandlingen ved at inddrage ham endnu mere i udviklingen af virksomheden.
- Thomas er kommet stærkere ud på den anden side af stressen og uddannelsesforløbet har gjort ham til en bedre leder og et mere afbalanceret menneske. For hver dag vokser han. Vi arbejder eksempelvis med nye projekter med køb af grunde og projektudvikling, og her er Thomas med som en naturlig del af hans udvikling, siger Per Lauridsen og fortsætter:

- Hvis vi får en ny, ung knægt, der har potentiale, så skal han igennem samme forløb som Thomas. Vi får mange tilbud om lederkurser, men jeg kan godt lide Anne Chaberts koncept med, at forløbet foregår i virksomheden, og her har vi tydeligt kunnet se både de menneskelige og de forretningsmæssige resultater, understreger Per Lauridsen.

5 gode råd om lederuddannelse
1. Uddannelsen altid være en kombination af erfaringer, ny viden, træning, refleksion og evaluering
2. Bør foregå på arbejdspladsen i hverdagen – for træning skal foregå i virkeligheden
3. Skal altid tage udgangspunk i det enkelte individ – ikke i en gruppe i et kursuslokale
4. Skabe ny adfærd i hverdagen. Det er ikke nok at blive klogere - vi vil se nye handlekompetencer
5. Være en god investering og tjene sig hjem, inden den er afsluttet. Mål til implementering undervejs i uddannelsen skal defineres fra start
Kilde: Anne Chabert, Chabert & Partnere


Fakta om Store-Hedebyg Entreprise A/S
Store-Hedebyg Entreprise blev grundlagt i 1970 som et traditionelt tømrerfirma. I midten af 1980erne kom Per Lauridsen ind i virksomheden, der i dag beskæftiger tæt ved 50 medarbejdere og omsætter for ca. 100 mio. DKK med en bruttofortjeneste på ca. 10 mio.
Et tæt netværk af smede, elektrikere, VVS-folk, fugefirmaer, malere og murer m.fl. gør det muligt at levere samlede entrepriser til tiden og i høj kvalitet. I dag udfører virksomheden derfor overvejende større opgaver som fagentreprise eller hovedentreprise med ansvar for hele processen fra planlægning til aflevering.
Ejerkredsen består af adm. direktør Per Lauridsen 70%, Ole Lund 15% og Thomas Frost Nielsen 15%
Kunderne er både private og offentlige virksomheder samt boligselskaber, hvor Store-Hedebyg leverer direkte til bygherren. Blandt kunderne er Danske Bank, Novo Nordisk, LEO Pharma, børnehaver og Københavns ZOO. I kundekredsen er også større entreprenørvirksomheder, hvor SHE løser fagentrepriser i underleverance.


SPARRING OG LEDERTRÆNING
Gennem sparring og ledertræning hjælper Chabert & Partnere ejerledere og ansatte ledere til at tage beslutninger. Træningen foregår altid ude i virksomheden og et forløb varer typisk 5-6 måneder.
Virksomheden leverer specialudviklet lederuddannelse, ledersparring samt underviser i persontyper efter Myers-Briggs Type Indikator. Herudover deltager Anne Chabert i bestyrelsesarbejde og er medlem af advisory board i flere virksomheder.


Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

De får Snedkerprisen 2019

Fast pris på renovering af badeværelser

Badmodul A/S klar med koncept til boligselskaber og andre ejendomsbesiddere

Nyt fra byggecentrene
Ny direktør hos Stark i Lemvig

Varebiler
Ny VW Transporter til efteråret

Duo starter nyt firma for totalentrepriser

Nordjysk bambus-leverance til landets nye pandahus

Nyhedsbrev

Online Avis Arkiv

Havkajak-instruktør skal gøre byggeriet mere digitalt

Eksperter: Selskaber udnytter regel til at få gratis byggekredit

Gamle håndværksfag kommer i spil på Fyn

Debat: Er træ det nye sort?

Forsinkelse: Entreprenør fandt skjult kælder og højspændingskabel da han gik i jorden

SE SJOV VIDEO. Sådan er reglerne i skurvognen

Betonfabrik: 10.000 kroner i bonus til alle ansatte

Hun er ny direktør for betonelement-koncern

Vinduesmontering med lift i første sals højde

Skrotter dieseldrevne skraldebiler og går over til el

Jorton med årtiets resultat

Rekord: Husbygger sprænger rammerne

Forventer ikke en gentagelse af et ” ekstraordinært godt” regnskabsår

Ugens konkurser - uge 15

Herlev-firma vinder milliardkontrakt ved Rigspolitiet

Sollecellelader til robotplæneklipperen

Så er jagten gået ind

Udlængsel: Danske håndværkere tager til Australien

Analyse: Venter op til 141 dage på en byggetilladelse

Gulpladebiler er også til private formål

Livstruende sygdom i dårlige kloakker

Metrobyggeri misser deadline: Cityring kan blive forsinket

MesterTips
Skal svendene have løn den 1. maj?

Blitz-blitz: Politiet har fanget knap 8.000 fartsyndere på en uge

Portræt: Fødselar blev en del af topledelsen i stor koncern

Knækket træsøjle udløste livsfarlig ulykke

Lego-familie skyder trecifret millionbeløb i metalvirksomhed

Feriekørsel i firmabilen: Sådan får du skattefordel

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

Ugens konkurser - uge 14

Medie opfordrer bestyrelsesformand til at trække sig efter kartelsag

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Al graffiti fjernet fra Bryggebroen

Ren facade driblet i mål

Vidste du, at man kan se hele vores katalog online?

Nul Kraftanstrengelse. Fuld styrke.

God Påske

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Ny svingkran efter påske?

Oplev Veras Van(d)vittige Villa på VVS-messen 2019

Elteknik for administrative medarbejdere

Løft af LIR (Local Instrument Room) container

Key Account Manager, der brænder for løsningssalg, søges til gazelle virksomhed

Rødalger fuldstændigt fjernet fra hovedkontor

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

Kraftfulde Pin formede mikro batterier til selv de mindste mobile enheder

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Transport af pavilloner

Kan shuttlesystemer optimere dit lager?

Konsax på Færøerne

AIRHEAT udvider samarbejdet med VTS

Filterteknik A/S er blevet AAA-ratet

Kabelsøgning og kabelfejllokalisering med kabelsøger

Skift til LPG halverede energiforbruget hos HMK Bilcon

EOT Electronics of Tomorrow

Skal du beskytte dine ledninger?

Nyt medlem: JobTeam

Send til en kollega

0.168