23948sdkhjf

Fik stress: Tømrermester fandt de bløde værdier og blev en bedre leder

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Tømrermester og entrepriseleder gik ned med stress og var væk fra jobbet i otte måneder. Nu er han kommet stærkt tilbage

De fleste ejerledere og beslutningstagere står ofte med udfordringer, der ikke altid har en umiddelbar løsning. Og hvor går man hen, når behovet for beslutninger tårner sig op og man løber tør for tid i kalenderen?
- Nogle arbejder mere og mere, og andre tyr til assistance enten fra netværket eller eksternt.

Det er ikke mange i mit netværk, der har en høj lederuddannelse. Jeg er tømrersvend, dét er den eneste uddannelse, jeg har. Men nogen skal bryde isen, og man er ikke for gammel til at gå i gang med at blive dygtigere til at være leder, fortæller 36-årige Thomas Frost Nielsen.

Med afsæt i sin uddannelse som tømrer avancerede han til entrepriseleder i Store-Hedebyg Entreprise A/S, der med ca. 50 medarbejdere og en omsætning på tæt ved 100 mio. er en af de mellemstore tømrerfirmaer og entreprenører i bygge- og anlægsbranchen. Adm. direktør og hovedaktionær Per Lauridsen værdsatte Thomas, der klart skilte sig ud med et gå-på-mod, der var langt over gennemsnittet.

- Thomas var her og der og alle vegne med et øje på hver finger. Jeg kunne se, han havde et potentiale for at drive det vidt, og det var helt naturligt, at Thomas som led i sin karriere i virksomheden blev medejer, fortæller Per Lauridsen, der som en klar ledelsesfilosofi har fokus på det hele menneske og at alting ikke må gå op i arbejde.

Gik ned med stress
Men det gjorde det for Thomas, der måtte erkende, at et liv som familiefar med små børn var svært at kombinere med et krævende lederjob. En dag meldte stressen sig, og Thomas måtte kaste håndklædet i ringen og sygemelde sig. Virksomhedens sundhedsforsikring blev aktiveret, og Thomas fik professionel hjælp til at finde hoved og hale i sit liv og sine prioriteringer.

- Jeg måtte i gang med at foretage nogle vigtige valg. For jeg ville både beholde familien og det spændende job. Det var ikke til diskussion. Men jeg måtte erkende, at døgnet ikke havde timer nok, så længe jeg arbejde på den måde, som jeg gjorde. Derfor måtte jeg finde en løsning, der kunne holde på den lange bane. Det kunne jeg slet ikke i starten, men med bistand udefra, fik jeg under min otte måneder lange sygemelding bearbejdet en masse ting, der lå og rumlede, fortæller Thomas Frost Nielsen.

Tilbud om lederuddannelse
Da han meldte sig klar til at genoptage arbejdet, fik han på arbejdsfronten tilbudt en lederuddannelse gennem erhvervscoach Anne Chabert, der har specialiseret sig i at arbejde med sparring og udvikling af ledere i små og mellemstore ejerledede virksomheder. Hendes koncept er at arbejde med træningen ude i virksomhederne, hvor hverdagen banker på og hvor et kursus ikke ender i et ringbind på en reol, hvor det samler støv.

- En virksomhed med stærke og kompetente ledere skaber ikke kun vækst og fremgang. Gode ledere er også med til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere i virksomheden, og derfor er god ledelse en af de vigtigste nøgler til succes, der limer hele organisationen sammen, fortæller Anne Chabert.

Skal jeg så gå i kjole?
Hun startede med at afdække Thomas’ profil som menneske og opfordrede ham blandt andet til at arbejde med de mere bløde værdier.
- Jeg spurgte Anne, om jeg så skulle til at gå i kjole, smiler Thomas og tænker tilbage på de første udviklingssamtaler.
Han så ganske enkelt ikke formålet med at have øje for de bløde værdier. Men i takt med, at han lærte at anvende dem mere bevidst i sin ledelsesform, gav det efterhånden mening.

- Thomas har en jernvilje som få. Han ville bare lykkes med at komme i mål, selvom det var slidsomt. Og når en mand som Thomas kan se, at de bløde værdier bliver omsat til hård business, er det lettere for ham at se meningen med at udvikle dén del af sin lederprofil, fortæller Anne Chabert, der er dybt imponeret over den resultatorienterede tilgang, hun oplevede i samarbejdet.

En anden måde at lede på
Gennem det halve års forløb sammen med Anne Chabert gik Thomas fra at være en overbebyrdet opgavekoordinator til at være leder, som folk vil følge. Han har lært at styre sit temperament og at anvende sin energi konstruktivt.
- Hvis entrepriselederens telefon ringer konstant, er opgaven ikke sat ordentligt i gang ude på byggepladsen, fortæller Anne Chabert, der under interviewet glæder sig over, at Thomas’ telefon ikke ringer en eneste gang.
Hun understreger, at tid og travlhed er øverst på risk management-listen og bør tages alvorligt.

- Dygtige ledere er et must i dag. Derfor skal talenter og ledere dyrke og vedligeholde deres lederkompetencer. For god ledelse tiltrækker de bedste medarbejdere, som virksomhederne er afhængige af, understreger Anne Chabert, der oplever, at når lederne er klar til at ville dygtiggøre sig, så finder de tiden.

Kræver rummelighed at lede andre
- Jeg har taget lederuddannelsen som en del af min værktøjskasse. Man skal være et rummeligt menneske for at kunne lede andre. Det er her den reelle udfordring ligger for en utålmodig sjæl som mig, erkender Thomas Frost Nielsen, som i dag efter at have taget lederuddannelsen processer mellem 25-50 procent flere sager og kan gøre det på en otte timers arbejdsdag.
Der er kommet en mere sund ”work/life-balance” i Thomas Frost Nielsens liv, og i Store-Hedebyg har adm. direktør Per Lauridsen kvitteret for forvandlingen ved at inddrage ham endnu mere i udviklingen af virksomheden.
- Thomas er kommet stærkere ud på den anden side af stressen og uddannelsesforløbet har gjort ham til en bedre leder og et mere afbalanceret menneske. For hver dag vokser han. Vi arbejder eksempelvis med nye projekter med køb af grunde og projektudvikling, og her er Thomas med som en naturlig del af hans udvikling, siger Per Lauridsen og fortsætter:

- Hvis vi får en ny, ung knægt, der har potentiale, så skal han igennem samme forløb som Thomas. Vi får mange tilbud om lederkurser, men jeg kan godt lide Anne Chaberts koncept med, at forløbet foregår i virksomheden, og her har vi tydeligt kunnet se både de menneskelige og de forretningsmæssige resultater, understreger Per Lauridsen.

5 gode råd om lederuddannelse
1. Uddannelsen altid være en kombination af erfaringer, ny viden, træning, refleksion og evaluering
2. Bør foregå på arbejdspladsen i hverdagen – for træning skal foregå i virkeligheden
3. Skal altid tage udgangspunk i det enkelte individ – ikke i en gruppe i et kursuslokale
4. Skabe ny adfærd i hverdagen. Det er ikke nok at blive klogere - vi vil se nye handlekompetencer
5. Være en god investering og tjene sig hjem, inden den er afsluttet. Mål til implementering undervejs i uddannelsen skal defineres fra start
Kilde: Anne Chabert, Chabert & Partnere


Fakta om Store-Hedebyg Entreprise A/S
Store-Hedebyg Entreprise blev grundlagt i 1970 som et traditionelt tømrerfirma. I midten af 1980erne kom Per Lauridsen ind i virksomheden, der i dag beskæftiger tæt ved 50 medarbejdere og omsætter for ca. 100 mio. DKK med en bruttofortjeneste på ca. 10 mio.
Et tæt netværk af smede, elektrikere, VVS-folk, fugefirmaer, malere og murer m.fl. gør det muligt at levere samlede entrepriser til tiden og i høj kvalitet. I dag udfører virksomheden derfor overvejende større opgaver som fagentreprise eller hovedentreprise med ansvar for hele processen fra planlægning til aflevering.
Ejerkredsen består af adm. direktør Per Lauridsen 70%, Ole Lund 15% og Thomas Frost Nielsen 15%
Kunderne er både private og offentlige virksomheder samt boligselskaber, hvor Store-Hedebyg leverer direkte til bygherren. Blandt kunderne er Danske Bank, Novo Nordisk, LEO Pharma, børnehaver og Københavns ZOO. I kundekredsen er også større entreprenørvirksomheder, hvor SHE løser fagentrepriser i underleverance.


SPARRING OG LEDERTRÆNING
Gennem sparring og ledertræning hjælper Chabert & Partnere ejerledere og ansatte ledere til at tage beslutninger. Træningen foregår altid ude i virksomheden og et forløb varer typisk 5-6 måneder.
Virksomheden leverer specialudviklet lederuddannelse, ledersparring samt underviser i persontyper efter Myers-Briggs Type Indikator. Herudover deltager Anne Chabert i bestyrelsesarbejde og er medlem af advisory board i flere virksomheder.


Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
Plus

Hans Christian sælger sit teglværk til stor-koncern: Der er stadig en fremtid for eksklusive mursten

Hans Christian Hansen har solgt familievirksomheden Helligsø Teglværk til mastodont, men tror på en fremtid for både- produkter og ansatte. Et af virksomhedens esser er stenen ”Cold Hawaii”

Ordre på 700 nye vinduer til Frederiksberg-ejendom

Arkitektur fra 1921 møder energikrav fra 2020

Falske direktører lænser danske firmaer for millioner af kroner

Gammel træteknik i nyt BIG-projekt i Aarhus

Plus

Nyt fra byggecentrene
Stark Danmark udvider direktionen

SE VIDEO: 10.000 kvm Ferrari-rød gokarthal har fået tag på

Nyhedsbrev

Online Avis Arkiv

Taber pusten: Støvsugerproducent nedjusterer

Munck-selskab hurtigt færdig med havneudvidelse

DSV svinger kniven: 165 jobs skæres væk

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

Plus

Ny medejer: Her er Pihl & Søns og LM Byg udfordringer

Punktum for Eurodan-huses spydspidsprojekt

Medarbejdere forhindrede katastrofe hos Fiberline

Dansk Halbyggeri bygger ved fredet ballonhangar

Biltema åbner snart hidtil største butik i Danmark

NCC tager milliardprojekt – skal bygge en hel bydel

MesterTips
Dårlige skoleminder afholder faglærte fra at efteruddanne sig

Ny analyse viser, at en lang række barrierer afholder tømrere og murere fra at tage efteruddannelse

Nyt fra byggecentrene
Silvans vending koster dyrt – låner tocifret millionbeløb

Håndboldspiller møder 200 håndværkere

De fleste virksomheder fejler i skatteregler

Plus

M.J. Eriksson mister halvdelen af overskuddet

Et presset marked udfordrer anlægsentreprenøren

Tysk entreprenør rejser sag mod Arena Randers

Tre gutter og et kamera: Nu er affaldssortering blevet et spil

Nyt fra byggecentrene
Han kigger på fugle: Nu har han 25 års jubilæum i byggemarkedskæde

Her går det godt: Nordjysk entreprenør firedobler indtjeningen

Kvalitetsikring: Det sker da online via byggemarkedet

Ugens konkurser - uge 41

Værktøjstest
Akku-stålstangsklipper klar til 230 klip

150 meter lang LED-strip lyser op på Sluseholmen

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

Kulurnat: Alletiders svendegilde på Arbejdermuseet

Udlejer skifter leverandør

GSV investerer massivt i el-maskiner

Malermestre til kamp mod plastik

København vil kræve miljøvenlige maskiner på byggepladser

Fyld ordrebogen: her er der nye byggeopgaver på vej

Se alle Medlemmernes egne nyheder

GROHE Plus – Plus på innovation, plus på design

VKST i front for landbrugets CO2 kamp med nyt solcelleanlæg

Stadsarkitekt Camilla van Deurs åbner Building Green

BYG GRØNT med Recticel

Midlertidige bolig til alle behov

Miljøvenlige køleanlæg med naturligt kølemiddel

NExsT udgave 3, 2019 er udkommet - læs det online

"Energi kontrol med maksimal nøjagtighed"

Omdan restmateriale og spåner til brændselsbriketter!

Elektriker døgnvagt

Udnytter din virksomhed mulighederne for cirkulær økonomi?

Granbohus modtager Armatec-donation på 50.000 DKK

Projektering og udførelse af elektriske installationer

Naturlig køling med Aircold's propan køleanlæg

DSG Industri gearer op på salgssiden

Oplev 2 dage med Specialist Talks om bæredygtigt byggeri

Midlertidige Kontorlokaler

Mød os på Building Green Copenhagen 2019

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

Har du styr på din dunk?

Flemming på 70 vil arbejde, indtil kroppen siger stop

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

Miljøvaredeklaration - EPD

HÅNDVÆRKERDAG – Åbent hus i Hvidovre

TCT beton til Testcentret i Østerild

Send til en kollega

0.221