23948sdkhjf

Send svendene på stige-seminar, mester !

Mere end 2.000 branchefolk har allerede deltaget på stige-seminar hos stige-producent
Arbejde i højden er en hyppig årsag til alvorlige ulykker i byggebranchen. En del af problemet handler om manglende informationer og forkert anvendelse af stiger. Men der er hjælp at hente, og den hjælp er blandt andet et stigeseminar, som over 2.000 branchefolk har deltaget i, og som Arbejdstilsynet bakker op om.

Arbejde i højden er stor syndebuk, når det kommer til de alvorligste ulykker i byggeriet. Fald fra stiger og stilladser kan føre til slemme skader og i værste fald være med døden til følge. Det er derfor vigtigt, at arbejdet både planlægges og udføres forsvarligt, mens arbejdsgiver skal være opdateret om gældende lovgivning.

En del af problemet handler om manglende informationer og forkert anvendelse af stiger. Men der er hjælp at hente, og den hjælp er blandt andet et stigeseminar, som over 2.000 branchefolk har deltaget i, og som Arbejdstilsynet bakker op

- Vi har udbudt seminarerne i ca. 1 år. Over 2.000 kursister har været igennem og er blevet klædt på til korrekt håndtering og brug af stiger. Det er netop dét, der er formålet med seminaret: at deltagerne efterfølgende kan foretage forsvarlige stigeeftersyn ud fra anvisninger og lovgivning. Det er med til at højne det sikre arbejdsmiljø, som er noget, vi går meget højt op i, fortæller Jan Fahlgren, direktør hos producenten Zarges, som har dansk hovedsæde i Albertslund.

Viden gør en verden til forskel
Kurset varer en enkelt dag og finder sted på Zarges adresse i Albertslund. Én af de kursister, som har deltaget, er Franz Stypinsky. Han ejer og driver virksomheden Fyns Stigekontrol:

- Jeg deltog i kurset for nogle år siden for blandt andet at holde mig ajour inden for Arbejdstilsynets lovgivning. Derudover bruger jeg løbende Zarges som sparringspartner og vidensformidler. Kombineret med min håndværksmæssige baggrund betyder det, at jeg kan drive min virksomhed og udføre lovpligtig stigekontrol hos mine kunder. Jeg vejleder samtidig om ændringer på området, udfører reparationer og udarbejder dokumentation.

Ifølge Franz Stypinsky, som er uddannet smed, er det sikre arbejdsmiljø altafgørende. Visse virksomheder og arbejdsgivere har ikke altid tjek på, om deres produkter lever op til gældende lovgivning eller ej, og om produkterne i det hele taget anvendes korrekt.

Det er også et aspekt, som Arbejdstilsynet lægger stor vægt på – og stigeseminaret er derfor et kærkomment tiltag:

- Det er glædeligt, at Zarges Danmark har taget problemet op med at undervise andre i, hvordan stiger skal undersøges samt grundlaget herfor. Der er et meget stort behov for information og oplysning om ”rigtig” anvendelse af transportable stiger, idet antallet af ulykker i forbindelse med ”forkert” brug af stiger er meget stort, skriver Arbejdstilsynet til Zarges.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14