23948sdkhjf

Vejsektoren får sin helt egen specialmesse

| Af Klaus Tøttrup | Tip redaktionen om en historie

Teknologisk Institut og brancheforeningen Sikre Veje sætter fokus på vejinfrastrukturen på ny udstilling og konference

- En ny specialmesse - Vejsektordagene - ser for første gang dagens lys den 22.-23. maj på Teknologisk Institut i Taastrup.

Vejsektordagene er målrettet aktører, der arbejder med anlæg og drift af veje herunder materialer og vejbygningsmateriel samt virksomheder som for eksempel producerer og sælger vejskilte, vejmarkering, autoværn, afspærringsmateriel, og vejbelysning.

Endvidere vil man også meget gerne have politikere og vejmyndigheder i tale, ikke mindst for at inspirere til, hvordan man fremover får skabt bedre balance i vejinfrastrukturen, så gode, fremkommelige veje fortsat kan bidrage til at skabe samfundsmæssig vækst.

God forhånds-respons
Vejsektordagene giver kommuner og vejmyndigheder mulighed for at møde entreprenørerne, producenterne og leverandørerne i den danske vejsektor til en uformel snak.

Vejsektordage 2019

Vejsektordagene på Teknologisk Institut i Taastrup den 22.-23. maj 2019 er en målrettet specialmesse for aktører i den danske vejsektor. Messen arrangeres i samarbejde med brancheforeningen Sikre Veje og omfatter en udstilling og en konference. Det er hensigten, at messen skal holdes hvert andet år.

Vejsektordagene er støttet af Dansk Vejforening og ITSDanmark.

Det er Teknologisk Institut, Byggeri & Anlæg som i tæt samarbejde med brancheforeningen Sikre Veje står bag den nye specialmesse, som omfatter en udstilling samt en lille konference med inviterede indlæg.

- Vi har fået rigtig god forhåndsrespons på messen og vi glæder os til at samle branchen til nogle dage med fokus på de nyeste teknologier, produkter og fremtidige innovative løsninger på vejområdet, siger teamleder Hanne Kjær Jørgensen, Teknologiske Institut.

Hun er netop nu sammen med seniorkonsulent Bjarne Schmidt, Teknologisk Institut og brancheforeningen Sikre Veje i fuld gang med at få de sidste ting på plads forud for messen i maj måned:

- Formålet med vejsektordagene er at bidrage til, at vejinfrastrukturen udvikler sig i takt med et øget behov for mobilitet og fremkommelighed, som til stadighed er udfordret af påvirkningerne fra trafikken og miljøet, forklarer Hanne Kjær Jørgensen. Hun lægger ikke skjul på, at en stor del af disse udfordringer bedst kan løses, hvis branchen er med helt fremme i forhold til nye metode og produkter - og at politikerne er klar til at prioritere vejinfrastrukturen i tæt samarbejde med branchen.

Konstruktiv dialog
Seniorkonsulent Bjarne Schmidt forklarer, at det er vigtigt at øge fokus på de udfordringer samfundet står overfor, når det gælder vejinfrastrukturen:

- Vi har alle oplevet lange bilkøer samt huller i vejene og mange har både hørt og set, at det er blevet farligere at arbejde på og langs vores veje. Der er ikke kun brug for mere fokus på de løsninger vi har lige nu, men også på fremtidige løsninger, så der skabes større sikkerhed, bedre veje og samfundsmæssig vækst, siger Bjarne Schmidt.

Og det udgangspunkt afspejler sig tydeligt i den lille konference, som holdes på messen.

- Vi sætter fokus på emner som vejtrafikstøj, trafiksikkerhed ved vejarbejder og langsigtede vedligeholdelsesstrategier. På den måde forsøger vi at sætte vejinfrastrukturen på dagsordenen og perspektivere den i forhold til de mange andre samfundsmæssige opgaver som kræver ressourcer og som ofte har større politisk bevågenhed, fremhæver Bjarne Schmidt.

Han tilføjer, at på Vejsektordagene vil Dansk Vejforening give en analyse af kommunernes budgetter til vejvedligeholdelse, ligesom Sund og Bælt vil fortæller om deres langsigtede vedligeholdelsesstrategi og planlægning, som et middel til at skabe værdi for en teknisk og økonomisk optimeret politik for vedligeholdelse.

- Vi håber, at vi på konferencen kan skabe en god og konstruktiv dialog mellem aktørerne i vejbranchen, understreger Bjarne Schmidt og tilføjer, at formidling og deling af viden er en nøglefaktor på Vejsektordagene.

Mere om: Vejsektordagene
Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (1)
Forsiden lige nu
1

Vejsektoren får sin helt egen specialmesse

Blev stoppet af politiet på vej hjem med en ny maskine

Så er der gang i Femern-byggeri på dansk side

Nyhedsbrev

Online Avis Arkiv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Video: Scantrons adgangskontrolsystem ved Ø-huset, Ørestaden

Vilde tilbud på vores onlinemesse!

Sådan fastholder du en gravid medarbejder længst muligt

Idealcombi modtager Årets Efteruddannelsespris

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Bladt skal bygge bro over Folehaven

Kom og deltag i en debat om miljøpolitiske emner hos Kingo

Lejer til stål- og metalindustrien

Mød Fibox på STF´s årsmødeudstilling i Hillerød, fredag d. 7. juni 2019

Inddækninger til byggeriet fra Ollerup Maskinfabrik Slagelse på Sjælland

Ses vi på Ligna 2019

Mød Gibotech og CMS på Ligna

Legionella - nye udfordringer og løsninger – temadag på Teknologisk Institut

Power til dit værktøj!

Halvér støjniveauet i produktionen ved at installere nye blæsepistoler

Skal du bygge en træterrasse?

Sådan sikrer vi ordnede forhold

Panelbyg sælger Hardeman Byggesystem til hele Skandinavien.

Positivt resultat for 1.kvartal af 2019

Kom til åbent hus hos SAWO i Tilst

KTR ROTEX ® koblinger

Tæt samarbejde mellem Zeni Arkitekter og Keflico A/S omkring krydsfinér til...

Mini Trans opgraderer sin lagerservice

Optimer din design-arbejdsgang ved at bruge vores BIM-objekter i dine bygg...

JLM teknik søger servicetekniker - Kraner og løfteudstyr

Send til en kollega

0.376