23948sdkhjf

Har du styr på svendenes ikke-afviklede ferie, mester?

Regler for udbetaling eller overførsel af ikke-afviklet ferie
Hvis en medarbejder ikke har holdt alle tilgodehavende feriedage ved ferieårets udløb, er der regler for, hvornår der kan ske udbetaling, og i hvilke situationer ferien kan overføres til næste ferieår.

Det skriver Dansk Byggeri i et nyhedsbrev til medlemmerne.

Medarbejderne har som udgangspunkt krav på at holde restferiedagene inden 1. maj 2019. Holdes ferien ikke, mister medarbejderen i nogle situationer retten til ferien, og virksomheden skal stadig afregne pengene, lyder det fra Dansk Byggeri

Overførsel af den 5. ferieuge
Hvis en medarbejder ikke har holdt alle sine feriedage inden ferieårets udløb, er der mulighed for, at virksomhed og medarbejder kan indgå aftale om, at optjent ferie ud over 20 dage overføres til det næste ferieår. Alle medarbejdere skal som udgangspunkt holde mindst fire ugers ferie hvert år. Aftalen om overførsel har den konsekvens, at medarbejderens antal feriedage i det næste ferieår forhøjes med samme antal dage, som ferien er reduceret med i indeværende ferieår.

For at aftalen om overførsel af ferie er gyldig, skal aftalen være skriftlig og senest indgås 30. september efter ferieårets udløb.

Læs,mere om reglerne her

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11