23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen A/S vinder Arbejdsmiljøprisen 2019

Også Lemvigh-Müller

Entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen A/S har forbedret det psykiske arbejdsmiljø og nedsat stressbelastningen hos virksomhedens medarbejdere ved at indføre en ny stresspolitik. Det har givet pote.

Derfor vinder Adserballe & Knudsen Arbejdsmiljøprisen 2019 i kategorien ’Psykisk arbejdsmiljø’.

Oplysning og dialog er to centrale punkter i Adserballe & Knudsens plan for at sænke stressniveauet for medarbejderne. Tidligere var det ikke en naturlig del af arbejdsdagen, at kollegerne talte om trivsel på byggepladsen med hinanden. Men det har ændret sig på Adserballe & Knudsens byggepladser.

- Det er super flot, at Adserballe og Knudsen A/S løber med Arbejdsmiljøprisen, og så ovenikøbet i kategorien Psykisk Arbejdsmiljø. Det viser, at bygge- og anlægsbranchen er fyldt af virksomheder, der går nye veje og finder løsninger, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri.

Stresspolitik med effekt 
Adserballe & Knudsen har beskrevet sin stresspolitik i en medarbejderhåndbog, som skal give hele virksomheden et fælles udgangspunkt i kampen mod stress på arbejdspladsen. I håndbogen kan man finde konkrete værktøjer, der viser, hvordan man kan hjælpe en stressramt kollega, og gode råd til hvordan man selv kan håndtere bekymringer om stress. Derudover har virksomheden indført en tidsramme for, hvornår medarbejderne må sende mails.

- Det er positivt at se, at Adserballe & Knudsen A/S har taget fat om problemstillingen, og at det er lykkedes at bryde tabuerne om noget, mange har svært ved at tale om. Jeg synes derfor, at det er meget velfortjent, at de vinder årets arbejdsmiljøpris. Det at kunne tale åbent om stress er nemlig en vigtig forudsætning for at kunne skabe mere trivsel på arbejdspladsen, siger Cristina Lage, formand for Arbejdsmiljørådet.

Også hæder til Lemvigh-Müller 
Lemvigh-Müllers fokuserede arbejdsmiljøindsats, som har givet markant færre arbejdsulykker og sygedage som følge af ulykker, gav også pote ved prisoverrækkelsen.

Stål- og teknikgrossisten har netop vundet Arbejdsmiljøprisen 2019 i kategorien ’Arbejdsulykker’.

”Arbejdsmiljøprisen er et kæmpe skulderklap til alle i Lemvigh-Müller. Vi har på kun to år næsten halveret antallet af arbejdsulykker og reduceret antallet af fraværsdage med 70 pct. Det har krævet en vedholdende, dedikeret indsats, siger arbejdsmiljøchef Randi Hannibal Madsen.

De fire vindere

Arbejdsmiljøprisen uddeles af Arbejdsmiljørådet til fire arbejdspladser, der gør noget særligt for at fremme det gode arbejdsmiljø. Der er 12 nominerede fra arbejdspladser i forskellige erhverv. Og fire vindere i forskellige kategorier. 

I år gik Arbejdsmiljøprisen 2019 til: 

Arbejdsmiljøprisen i kategorien ’Psykisk arbejdsmiljø’: Adserballe & Knudsen A/S

Arbejdsmiljøprisen i kategorien ’Arbejdsulykker’: Lemvigh-Müller A/S

Arbejdsmiljøprisen i kategorien ’Muskel- og skeletbesvær’: Odense Kommune Dagtilbud

Arbejdsmiljøprisen i kategorien ’Unge og nyansattes arbejdsmiljø’: Fødeafsnittet Hvidovre Hospital

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125