23948sdkhjf

NCC vinder over MT Højgaard på Ikast-Brandes største byggeri

Fem hold var prækvalificeret til totalentreprisen på skoleprojekt. Vinderen er netop fundet.

Totalentreprisen på en ny skole i Brande går til NCC Danmark A/S. Det besluttede byrådet i Ikast-Brande Kommune mandag den 8. april.

Entreprenørkoncernen vandt opgaven som del af et tema med underrådgiverne GPP Arkitekter A/S, Smak Architects ApS, Sloth Møller Rådgivende Ingeniører A/S og ByMunch by- og landskabsdesign ApS. Det oplyser Ikast-Brande Kommune i en pressemeddelelse.

Byggeriet, der er det økonomisk største i Ikast-Brande Kommunes historie, har haft stor interesse og vinderen er fundet ud af et meget stærkt felt på fem bydende teams.

De var prækvalificeret:

C.C. Contractor A/S med underrådgivere Kjaer & Richter A/S, ÅF Buildings Denmark, LABLAND arkitekterne

K. G. Hansen og Sønner A/S med underrådgiverne Arkitema Architects, NIRAS

KPC Herning A/S med underrådgiverne Årstiderne Arkitekter, Sweco Danmark A/S, Årstiderne Arkitekter Landskab, Autens

MT Højgaard A/S med underrådgiverne CEBRA architecture Aarhus, MT Højgaard A/S - Design & Engineering

NCC Danmark A/S med underrådgiverne GPP Arkitekter A/S, SMAK architects ApS, byMunch by- og landskabsdesign ApS, Sloth Møller Rådgivende Ingeniører A/S

Skoleprojektes budget var anslået til 158 mio. kr. i udbudsmaterialet.

Skolens mange forskelligartede rum vil få et samlet areal på 10.300 kvm.

Vinderprojekt med plads til leg og læring 
Den nye skole skal erstatte Præstelundsskolen og skal foruden skole også indeholde fællesbibliotek, borgerservice, lokalhistorisk arkiv, Musikskolen, Ungdomsskolen, tandpleje, sundhedspleje og heldagslegestue for Dagplejen.

- Børn og unge har forskellige forudsætninger og forskellige måder at lære på, og det stiller store krav til de rum og læringsmiljøer, vi tilbyder dem. Vinderprojektet lever i den grad op til vores krav om fleksibilitet og bevægelse i både leg og læring - og især indfrier det, at der skal være rum til at være en del af både store og små fællesskaber, siger formand for Børne- og Undervisningsudvalget Simon Vangaard om de læringsmiljøer, den nye skole tilbyder eleverne, i en pressemeddelelse

Skolen kan rumme 650 elever fordelt på indskoling, mellemtrin og udskoling. De får klasselokaler og læringsrum, der tager individuelle hensyn f.eks. til kreativ leg, fordybelse eller børn med særlige behov. 

Bæredygtighed i højsædet
Byggeriet bliver opført i tre forskudte etager og med indgange fra alle sider. Det legende, inviterende udtryk vil gøre, at bygningen bliver integreret i de grønne omgivelser og den vil med sin åbne struktur byde byens borgere indenfor, hele dagen og hele året rundt.

Projektet forholder sig FN’s 17 verdensmål om en bæredygtig udvikling og leverer på de fleste. Det gælder blandt andet sundhed og trivsel, bæredygtig energi og kvalitetsuddannelser.

Byggeriet er beklædt med tegl i stueplan og træ på 1. og 2. etage, hvilket begrænser CO2 aftrykket, det får grønne tage og taghaver med mulighed for opsamling af regnvand. Sundt indeklima bliver skabt med lyse lokaler med luft og god akustik, mens energiforbruget bliver dækket af fjernvarme og solceller.

Nu starter en proces med at få de sidste detaljer forhandlet på plads.

Der forventes indgåelse af kontrakt primo maj og selve byggeriet går i gang i januar 2020, hvorefter det vil blive afleveret i sommeren 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094