23948sdkhjf

Gulpladebiler er også til private formål

Et stigende antal håndværkere og andre brugere af gulpladebiler har fået øjnene op for, at de kan benytte deres gulpladebiler til private formål.

Det kan man, hvis man køber et dagsbevis gennem appen ”Dagsbevis” eller i Motorregistret. I 2018 blev der solgt ca. 63.680 dagsbeviser. Det er en stigning på ca. 80 pct. siden 2015, hvor antallet af solgte dagsbeviser var ca. 34.910.

Når eksempelvis en håndværker har købt et dagsbevis, kan man køre på ferie, en tur på genbrugspladsen med haveaffald eller flytte møbler i en gulpladebil.

- Dagsbeviser er et godt eksempel på en ordning, som giver rigtig god mening for mange af de danskere, der kører rundt i en gulpladebil til daglig og gerne vil bruge den lidt mere i dagligdagen. Antallet af solgte dagsbeviser vidner også om, at vores nye app er blevet taget godt imod af danskerne, fordi den gør købet af dagsbeviser nemmere. Det er vigtigt at have et dagsbevis, når man benytter sin gulpladebil til private formål, for det kan blive dyrt, hvis man ikke følger reglerne, siger direktør Jens Otto Størup, Motorstyrelsen.

Sådan køber man et dagsbevis
Man kan købe dagsbeviser ved at logge på Motorregistret med NemID eller digital signatur eller i appen ”Dagsbevis”, som kan downloades i App Store eller Google Play.

FAKTA: Dagsbeviser

  • Med et dagsbevis kan man lovligt køre privat i en bil på gule plader registreret til godstransport (erhverv) og med en totalvægt på op til 4 tons.
  • Dagsbeviserne skal købes til det antal dage, bilen er til rådighed for privat brug.
  • Hvis man for eksempel kører på skiferien i en gulpla-debil om fredagen og først kommer hjem den efterfølgende fredag, skal man købe otte dagsbeviser.
  • Man kan maksimalt købe 20 dagsbeviser til samme bil i et kalenderår.
  • Dagsbeviset skal købes mindst fem minutter før brug og tidligst 45 dage før brug.
  • Købte dagsbeviser kan ikke refunderes eller flyttes til andre dage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.878