23948sdkhjf

Forsinkelse: Entreprenør fandt skjult kælder og højspændingskabel da han gik i jorden

De første 34 pladser på det nye plejehjem Ørbygård i Rødovre Kommune er allerede taget i brug. De sidste af de i alt 82 pladser skulle efter den oprindelige plan være taget i brug i efteråret 2019.

Men det bliver nu udskudt til januar 2020. Forsinkelsen skyldes, at der er opstået flere uforudsete hændelser i forbindelse med byggeriet.

Der er blandt andet fundet en skjult kælder under det gamle byggeri og et højspændingskabel, som ikke var med på tegningerne.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Fire grunde til forsinkelse
Der er fire årsager til, at byggeriet bliver forsinket og dyrere end oprindeligt planlagt, oplyser kommunen. 

  1. En skjult kælder under den gamle bygning
  2. Et højspændingskabel, der ikke var med på tegningerne, og som var placeret, hvor fundamentet for facaden til den nye indgangsbygning skulle etableres. Det krævede et nyt stykke højspændingskabel udført under bygningen.
  3. En støttemur, der skulle vurderes ekstra, inden den kunne rives ned
  4. En kældergavlvæg i indgangsbygningen, der skulle afstives og støbes sammen med loftet i bygningen.

- Det er rigtigt ærgerligt, at der undervejs i byggeriet er opstået flere tekniske komplikationer, som forsinker byggeriet og gør det dyrere end planlagt. Vi gør alt, hvad vi kan, for at få de sidste plejeboliger klar, siger social- og sundhedsdirektør Henrik Abildtrup.

Forsinkelserne betyder desuden, at budgettet bliver overskredet med 10,1 millioner kroner. Den oprindelige økonomiske ramme var 210,7 millioner kroner.

Forsinkelserne betyder også, at haveanlægget og forpladsen med parkeringsplads først bliver gjort færdigt efter indflytningen.

 Ombygningen af Ørbygård
  • Efter moderniseringen vil der være i alt 82 plejeboliger med 64 et-rumsboliger og 18 to-rumsboliger.
  • De nye boliger vil have bedre faciliteter for de ældre, blandt andet større badeværelser og terrasser ved fællesrummene.
  • Boligerne bliver tidssvarende og bedre indrettet. Det betyder blandt andet bedre tilgængelighed, større badeværelser og nye indbydende fællesarealer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094