23948sdkhjf

Nordjysk bambus-leverance til landets nye pandahus

Bambus er ikke kun superfood til København Zoos nye panda-kæledægger. Materialet udgør også en byggemæssig rolle i det nyetablerede anlæg i den gamle have.

Den nordjyske trægrossist Keflico har leveret en serie specialfremstillede bambusplader, der fungerer som indvendig beklædning i området omkring pandahuset, der er designet til publikum. 

Keflico har stået for leveringen af tre typer specialproduceret træ til lofter, lysninger og vægge. 

Samlet set har den nordjyske træhandelsvirksomhed Keflico, der har hovedsæde i Støvring, leveret 820 m2 bæredygtigt træ til pandaanlægget, skriver virksomheden i en pressemeddelelse. 

- Vokser som skudt op af jorden
Anvendelsen af bambus til den indvendige beklædning har udover et æstetisk perspektiv også et grønt og bæredygtigt udgangspunkt, siger Lars Johansen, indkøbs- og produktansvarlig i Keflico

- Bambus vokser som skudt op af jorden, og faktisk op til 20 meter det første år af dets levetid, så materialet kan ikke blive meget mere bæredygtigt, siger han og fortsætter:.

- Det har været et sjovt og spændende samarbejde, hvor vi ud fra kundens ønsker har specialproduceret massive bambusplader med årestrukturer, der æstetisk forlænger følelsen af, at naturen er taget med indenfor, siger han. 

Pandahuset i København blev åbnet i starten af april.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109