23948sdkhjf

Eksperter: Selskaber udnytter regel til at få gratis byggekredit

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil have undersøgt, om ejendomsbranchen bevidst misbruger momssystemet til at opnå rentefrie kreditter i forbindelse med opførelse af ejendomme. Det skriver Finans’ e-avis.

Muligheden er opstået som en bivirkning af en lovændring fra 2011.

- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, hvis ejendomsudviklere i byggebranchen spekulerer i at opnå en momskredit hos staten, siger ministeren til Finans’ e-avis.
Han har bedt Skattestyrelsen undersøge, om der er et problem, og i så fald hvor stort det er. Lovændringen betød, at der blev lagt moms på byggegrunde og nyopførte ejendomme, hvis de er bygget med henblik på salg. Ændringen indebar samtidig, at ejendomsudviklere kan få refunderet moms af statskassen.

Hvis bygherren efterfølgende ombestemmer sig og hellere vil leje ejendommen ud, får ejendomsselskabet 10 år til at betale momsen tilbage.

- Der er ingen tvivl om, at det er blevet misbrugt,« siger Asger Engvang, der er associeret partner i revisionsvirksomheden EY, til Finans’ e-avis. Han bakkes op af momsdirektør Søren Engers Pedersen fra rådgivningsfirmaet Timetax.

Direktøren i brancheforeningen Ejendom Danmark, Jannick Nytoft, afviser over for Finans’ e-avis, at der er tale om bevidst misbrug af reglerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127