23948sdkhjf

Kingo Karlsen anker ikke millionbøde i kartelsag

Nedrivningsvirksomheden Kingo Karlsen anker ikke en bøde på fire mio. kr. som virksomheden blev idømt tidligere på måneden. Dommen faldt ved Retten i Roskilde og er en af flere i en større kartelsag, hvor en række af landet største nedrivere har stået anklaget for at have koordineret priser.  

- Selvom det var en hård dom, vælger vi at acceptere bøden og stå ved vores ansvar. Det har været både hårdt og uvant at være igennem en retssag, og det har fyldt meget i vores tanker. Nu lægger vi endelig låneprissagen bag os og ser fremad på de mange gode projekter og initiativer, som vi arbejder på i Kingo, det udtaler Thomas Kingo i en skriftligt meddelelse til dommen udsendt onsdag formiddag. 

Han forsætter i meddelelsen:

- Vi har lavet fire dumme fejl i de cirka 10.000 byggesager, som myndighederne undersøgte, men der har aldrig været tale om overlagte handlinger eller forsøg på at snyde nogen. Det har jeg sagt fra start af, og det fik vi også rettens ord for. Allerede inden låneprissagerne dukkede op, var vi i gang med at ændre vores interne procedurer og uddanne vores ledende medarbejdere. Siden har vi indført en ny code of conduct og uddannet samtlige medarbejdere, så vi sikrer, at der ikke dukker flere sager op i fremtiden.

Thomas Kingo er også formand for nedriversektionen i Dansk Byggeri som virksomheden Kingo Karlsen også er i dialog med: 

-  Vi er i god dialog med Dansk Byggeri og har efter forskrifterne været igennem en selfcleaning-proces. Alle tiltag er allerede dokumenteret og sendt til Dansk Byggeri, skriver Thomas Kingo.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078