23948sdkhjf

Så går håndværkerne i gang på skoleskibet

20 mio. kr. er rejst til en større renovering af skoleskibet 'Danmark', som har sejlet siden 1933

En af landets smukkeste maritime repræsentanter står over for en omfattende restaurering.

Der er tale om skoleskibet 'Danmark', som har sejlet siden 1933. Agterskibet skal moderniseres, og store danske fonde har støttet projektet med næsten 20 mio. kroner tilsammen.

Det skriver det maritime uddannelsescenter Martec i en pressemeddelelse.

Renoveringen vil finde sted på Esbjerg Shipyard, som har vundet EU-udbudsrunden, hvor flere danske værfter har givet tilbud på det komplicerede projekt. Renoveringen skal udføres med den største respekt for skibets historie og oprindelige interiør.

Vi glæder os til samarbejdet med Esbjerg Shipyard A/S, og vi ser frem til at se det færdige resultat af arbejdet på skibet, siger Pia Ankerstjerne, direktør på Martec, i pressemeddelelsen.

Teakdækket udskiftes
Skibets historie, traditioner og smukke fremtoning gør det vigtigt, at moderniseringen sker med hensyntagen til skibets æstetik.

Teakdækket udskiftes, men det oprindelige interiør bevares eller restaureres, hvor det et muligt, og udtjente materialer udskiftes.

Moderniseringen skal samtidig sikre et fremtidssikret skib, som lever op til moderne navigations- og kommunikationsstandarder, som skibets elever kan forvente at møde på et nutidigt handelsskib.

El- og it-infrastruktur opdateres, fryse -og kølefaciliteter renoveres, og en gennemgribende modernisering af broen gennemføres.

Efter årets togt sejler skoleskibet omkring den 1. juli 2019 ind til Esbjerg Shipyard, hvor arbejdet gennemføres indtil december 2019. Skibet vil således være i topform til sit fortsatte virke som en stolt repræsentant for Det Blå Danmark. Allerede i foråret 2020 påbegyndes det næste store togt, som denne gang forventes at have kurs mod OL i Tokyo.

Det er Den A.P. Møllerske Støttefond, Lauritzen Fonden, Hempel Fonden, Augustinus Fonden og Dampskibsselskabet Norden A/S // Orients Fond, der har gjort renoveringen af 'Danmark' mulig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094