23948sdkhjf

Unge mestre vil også gerne være gode ledere

Håndværksvirksomheder får øjnene op for, at god ledelse og godt arbejdsmiljø er med til at fastholde gode medarbejdere

De fleste mestre har en håndværksmæssig baggrund og har som regel fået foden under eget bord fordi de både er dygtige håndværkere og ofte også dygtige "købmænd", som har det gå-på-mod og iværksætter-gen, der skal for at starte egen virksomhed. Selvom de fleste mestre har flair for at lede og fordele arbejdet på byggepladsen, så er det de færreste som har et solidt ledelsesmæssigt fundament.

Der har heller ikke været den store efterspørgsel fra mestrene efter at blive klædt bedre på rent ledelsesmæssigt. Ikke mindst fordi mestrene som regel har travlt med selv at være en væsentlig del af driften i virksomhederne. Men nu er der flere yngre mestre, som faktisk godt vil være bedre ledere og have nogle værktøjer, som sætter dem i stand til at lede medarbejderne mere effektivt.

- De yngre mestre, vil gerne være bedre ledere. De har forståelse for, at god ledelse også handler om at have tilfredse medarbejdere. Og de ved, at tilfredse medarbejdere er loyale og effektive, siger direktør Susan Jankvist, partner i Jankvist & Co.

Konsulentvirksomheden coacher blandt andet håndværksmestre både arbejdsmæssigt og personligt, så de kan udnytte deres fulde potentiale.

- Vi ser også en stigende tendens til, at håndværksvirksomheder får øjnene op for, at god ledelse og godt arbejdsmiljø er med til at fastholde gode medarbejdere. For mester handler det også om at kunne sætte de rigtige svende sammen, når opgaverne skal løses, forklarer Susan Jankvist.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094