23948sdkhjf

Malermestre klar til at samarbejde om øget produktivitet

Malersektionen i Dansk Byggeri opfordrer til øget samarbejde mellem byggeriets parter for at øge produktiviteten. Opfordringen kommer i kølvandet på ReAVALUE projektet, som kortlægger produktiviteten i renoveringsprojekter,

Næstformand i Dansk Byggeri, Malersektionen, Willi Becke, mener, at alle parter må gøre en indsats.
- Gennemsnitligt er produktiviteten iblandt håndværkere i renoveringsprojekter kun på 33,5 pct.. Det er simpelthen ikke godt nok. Vi bør tage det alvorligt og sætte os sammen om forbedringer.

Jeg ser forbedringsmuligheder over hele linjen: Indenfor vores fagområde, malerne, bør overenskomsterne skrues sammen anderledes, så de animerer til at tænke lean og optimering. Vi som ledere bør blive bedre til at planlægge arbejdet, og vores malere bør tænke mere i at optimere deres hverdag. Går malersvendene f.eks. efter byggematerialer, kan de med fordel tage affald med, ryge på vejen dertil mv. Der er et stort forbedringspotentiale. Samtidig er jeg enig i rapportens konklusion omkring at ændre mind-set, så vi tænker produktion i stedet for byggeri. Vi skal have meget mere lean ind i vores processer, siger Willi Becke

Bedre planlægning hos rådgiverne
Konsulent i Dansk Byggeri Malersektionen, Henrik Bau siger om rapporten:
- Jeg er enig i rapportens konklusioner. Jeg ser et stort forbedringspotentiale i, at rådgiverne og totalentreprenørerne bliver bedre til at planlægge processerne. Jeg mener, underentreprenørerne skal være med i planlægningen, så der bliver mere fokus på praktik og mindre på de overordnede linjer. Samtidig skal rådgiverne og entreprenørerne blive langt bedre til at holde sig til planerne og håndhæve, at fagene skal være færdige til aftalte terminer. På den måde vil vi som malerfag oplevere langt mindre ventetid, der belaster produktiviteten.

ReVALUE projektet
ReVALUE er et innovationsprojekt, der har til formål at tænke nyskabende og helhedsorienteret i forhold til fremtidens renoveringsprojekter inden for primært almennyttigt boligbyggeri. Projektet demonstrerer løsninger, der kan løfte effektiviteten og værdiskabelsen i den fremtidige renoveringsindsats i Danmark såvel som internationalt.
Det er Institut for Ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet og 3F står, som med støtte fra Innovationsfonden står bag ReVALUE projektet, som har et budget på 21,2 mio. kr.

Der er blevet opsamlet 50.000 datapunkter på 5 byggepladser i løbet af de 3 år, projektet har løbet, og konklusionen er klar: Der er kun en produktivitet på renoveringsprojekter på 33,5 pct., indirekte arbejde på 42,8 pct. og spild på hele 23,7 pct.. Derfor skal branchen nytænke. Der skal tænkes produktion frem for byggeri og indbygges lean i langt højere grad end i dag. Ledelse og planlægning skal forbedres og IPD (Integrated Product Delivery) som samarbejdskoncept, bør indføres, når ReVALUE projektet er klar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.548