23948sdkhjf

Se tallene: Træleverandør lander det bedste resultat i mange år

Medarbejderne har modtaget de strategiske på forskelligvis forskelligt, så der er skiftet ud i organisationen

DSHwood bryder en kedelig tendens til underskud og små plusser. Lige i overkanten af 6 mio. kr. blev træleverandørens resultat efter skat i 2018. 

Administrerende direktør Rasmus Grønborg Bak starter da også sin kommentar til udviklingen i 2018 med ordene: 

- Det er med glæde og stolthed, at koncernen kan præsentere det bedste regnskab i mange år. 

I årene 2014-17 blev det til et samlet underskud på mere end 15 mio. kr. efter skat for Fredericia-firmaet. 2016 var med et plus på en god halv million det eneste overskudsgivende år i rækken. 

Fakta: DSHWood 

Koncernen driver international handel med råtræ.

Koncernens primære indkøbsområder er Danmark, Tyskland, Skotland og Frankrig.

De primære afsætningsmarkeder er Indien, Kina, Vietnam, Tyskland, UK og Danmark.

2018 har været kendetegnet ved ”en krævende og omfattende turn-around”, som det formuleres i en pressemeddelelse. Det har betydet strategiske tiltag med fokus på at afdække risici og klarlægge interne arbejdsgange. 

- Som ventet er dette blevet modtaget på forskellig vis blandt medarbejderne, hvorfor der er foretaget flere større udskiftninger og omstruktureringer i organisationen. Det nuværende team har modtaget ændringerne meget positivt og operationaliseringen i driften er forløbet meget positivt, skriver Rasmus Grønborg Bak. 

Både nedlukninger og gode tendenser
- Vore faste leverandører i Europa har udvist stor støtte og en række nye er kommet til. Der har også her været fuld opbakning til vores organisatoriske ændringer. Alle har udtrykt stor tilfredshed med samarbejdet, hvilket har resulteret i øget volumen i det forgangne driftsår, skriver DSWwood-direktøren. 

Udviklingen i salgsmarkederne har ifølge direktøren været meget forskellig. Enkelte markeder har lukket helt ned, mens andre har udviklet sig positivt.

- Vores største marked Kina startede positivt og sluttede svagere. Vores status som storleverandør samt vores mangeårige og tætte relationer til alle vores kunder, betød at vi fortsat står stærkt på salgsmarkederne. 

De økonomiske og organisatoriske resultater danner ifølge firmaet grundlag for en langt stærkere finansiering med fokus på fortsat udvikling af virksomheden i fremtiden.

DSHwood A/S
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 34,51 21,22
Resultat før finansielle poster -4,02 -0,94
Resultat før skat 8,08 -2,32
Årets resultat 6,14 -3,84
Balancesum 76,69 69,86
Egenkapital 17,19 11,22
Antal ansatte 19 19
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2018.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095