23948sdkhjf

Bajonetsavklinger og bor til det meste

Med de seneste produkt-lanceringer kan Bahco kan nu tilbyde over 2 000 varenumre til bearbejdning af såvel træ og metal samt sten, beton og andre krævende materialer.

Bahco fremhæver to vigtige områder indenfor tilbehør blandt de 2 000 varenumre som nu er tilgængelige. Det handler om bajonetsavklinger som produceres på egen fabrik og et nyt bredt sortiment af bor. Tilbehøret er tilpasset til træ- og metalindustrien, byggebranchen og håndværkere.
– Vi kan idag tilbyde et komplet sortiment af bor til forskellige opgaver, forklarer Flemming Kyed, salgschef hos Bahco Danmark.
- Om det er SDS-bor for armeret beton, træbor eller metalbor. Hver eneste gruppe af bor findes i passende størrelser og forpakninger som tydeligt viser, hvilket område de er egnet til, siger han.

SDS-bor til murværk, armeret beton, natursten og kunststen – SDS-MAX og SDS-PLUS bor er fremstillet af højtlegeret stål med optimerede hærdningstemperaturer som tåler stor belastning. De er fremstillet til slidende arbejde i murværk, armeret beton, natursten og kunststen. Den specielle hovedgeometri og hårdmetalhovedet giver en hurtigere og mere præcis boring.

– Disse bor har et specialdesignet skærehoved med 4 skærekanter, hvilket forbedrer præcisionsboring i armeret beton. SDS-MAX passer direkte i alle slagboremaskiner med SDS-MAX-indfæstning og SDS-PLUS i slagboremaskiner med SDS-plus og HILTI TE-C-indfæstning.
I denne gruppe findes også SDS-PLUS bor for beton, der er forsynet med et kanalskær. Kanalskæret giver effektiv fjernelse af støv for øget holdbarhed samt reduceret varmefriktion. Ligeledes findes bor for slagboring i beton, tegl, sten, klinker, marmor etc., siger Flemming Kyed.

Når det gælder træbor findes der sneglebor med skruespids, fladbor med positiv skærevinkel for hurtigere boring samt specialslebne dybelbor, fremstillet af hærdet krom-vanadiumstål.

- Snegleboret har en optimeret geometri og er egnet til skruemaskiner med borepatron takket være sekskant-indfæstningen. Snegleboret med skruespids og fladboret er egnet for arbejde i rent træ. Dybelboret med centrérpids er egnet for boring i massivt træ, spånplader og træfiberplader, forklarer Flemming Kyed.

Det nye, brede sortiment af metalbor består af tre grupper; HSS-G med slebne skær for hurtig boring med høj præcision, HSS-R med valsede skær for en meget høj elasticitet og HSS-E med 5 procent kobolt og slebne skær for maksimal holbarhed.

– Vores HSS-E bor har en topvinkel på 135 grader hvilket sikrer hurtig boring med omhyggelig centrering, udtaler Flemming Kyed. Og den innovative Speed-Point spids som findes på både HSS-E og HSS-G eliminerer behovet for stansning eller forboring op til 10 millimeter i diameter. Den rigtige fortanding giver hurtigere, mere lige og mere præcise snit, fremhæver Flemming Kyed.

Bajonetsavklinger
Bahco’s bajonetsavklinger produceres på egen miljøcertificerede fabrik, fra bimetal-processen til det færdige produkt. Både selve bajonetsavklingen og forpakningerne er blevet opdateret. De har nu en tydelig information om bajonetsavklingens anvendelsesområde såvel i forpakningen som når de sidder i bajonetsaven.
– Når du har det rigtige tilbehør til det rette arbejde går processen hurtigere og resultatet bliver bedre og desuden holder tilbehøret længere. Vores nye mærkning vil nu lette deres valg af savklinge i butikken, siger Flemming Kyed.
Bajonetsavklingerne er designet til fire forskellige materialeområder. En for savning af metal, en for træ og metal, en for træ, plast og gips og en gruppe for specialmaterialer som sten, tegl, kakler, og glas men også kød og is.
Hver gruppe har sin egen særlige fortanding og form for at levere det hurtigste, mest lige og mest præcise snit i det materiale, de er beregnet til. Fælles for dem alle er den praktisk talt ubrydelige Sandflex klinge.

Blandt det øvrige tilbehør til el-værktøj findes hulsave, stiksavsklinger, rundsavsklinger, båndsavsklinger, SDS-MAX mejsler, roterende file og bits. Alt dette sammen med de nye bor og bajonetsavklingerne, dækker firmaet de fleste værktøjer som anvendes indenfor industrien, byggebranchen og af håndværkere.

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094