23948sdkhjf

Genbrug: Akustikplader med kaffe, hø eller vanilje

Akustikplader og -paneler som kan genbruges igen og igen – eller komposteres
Firmaet Tripplex har sat sig for at forandre markedet for akustiske produkter fundamentalt. Hvor akustikløsninger i dag er en vare, skal det fremover være en ydelse, bygherren abonnerer på. På den måde skaber firmaet et kredsløb, hvor de samme akustiske produkter bliver brugt igen og igen til glæde for miljøet. Tripplex Loop, hedder konceptet.

- Vi tilbyder en servicemodel, hvor vi monterer akustikløsningerne og løbende tjekker og vurderer de akustiske forhold på kontoret. Vi tager også pladerne retur, når bygherren vil have et nyt design. Bygherren kan få panelet tilbage med en ny overflade eller en ny løsning. Vi tager de gamle designs med hjem til fabrikken og sørger for, at de får nyt liv et andet sted, siger direktør i Tripplex Kurt Braarup Vestergaard.

Bionedbrydelige akustiklofter
Modellen betyder, at ét akustikpanel i princippet kan leve mere end hundrede år. De første mange år som et Cradle to Cradle certificeret akustikpanel hos den første bruger. Herefter bliver træet genbrugt til en ny akustikløsning hos de næste mange brugere. Når træet ikke kan genbruges mere, vil træet blive strimlet og sat sammen til et nyt panel i genbrugstræ.

- Som noget helt særligt tilbyder vi også fuldt bionedbrydelige akustikløsninger med overflader af kaffe, hø eller vanilje. Når akustikløsningerne er udtjente, kan de smides på komposten. Vores designs er blevet taget virkelig godt imod. Folk kan godt lide tanken om at have duften af kaffe i rummet, siger Kurt Braarup Vestergaard

Grøn omstilling er besværligt, men det hele værd
Omstillingen til cirkulær produktion har krævet en del papirarbejde, men rådgivning fra konsulentfirmaet Minor Change Group har styret ham sikkert gennem forhindringerne. I dag er fabrikken flyttet fra Skanderborg til Silkeborg for at sikre en fuldstændig CO2 neutral produktion.

På den nye fabrik bliver savsmuld og spåner fra træet brugt til opvarmning, mens energien til produktionen kommer fra vindmøller.

- Det har overrasket mig, hvor meget papirarbejde der er i at foretage en grøn omstilling. Alle led skal spores. Men jeg er ikke i tvivl om, at det er umagen værd. Cirkulær økonomi er fremtiden for byggebranchen. Der er ingen vej udenom det, hvis vi skal løse vores ressourceproblem og mindske vores CO2 forbrug. Hvis ikke du foretager en grøn omstilling, har du ingen plads i markedet om ti år, slutter Kurt Braarup Vestergaard.

Tripplex er en del af Circularity City. Det er et netværk, som er startet op af Region Midtjylland med støtte fra EU. Formålet med netværket er at inspirere virksomheder til at udvikle cirkulære forretningsmodeller, der skaber en mere bæredygtig fremtid.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11