23948sdkhjf

VVS-installatørstuderende gør sig langtidsholdbare på arbejdsmarkedet

Uddannelsen som VVS-installatør giver mange flere muligheder end blot at blive selvstændig mester med egne biler og medarbejdere. Mange uddanner sig som installatør for at blive langtidsholdbare på arbejdsmarkedet eller for at prøve kræfter med rådgiverbranchen eller ledelse.

Arbejdsmarkedet efterlyser VVS-installatører som aldrig før, og de studerende når sjældent at få deres eksamensbevis, før de har fået job. Alligevel er der ofte ledige pladser på uddannelsen, hvor mange af de studerende også søger ind for at gøre sig langtidsholdbare til arbejdsmarkedets krav.

- De studerende har meget forskellig erfaring, og gennemsnitsalderen er højere end på de andre uddannelser. Nogen kommer med et helt frisk svendebrev, mens andre kommer med joberfaring og måske også nogle fysiske skavanker. Der er næsten altid nogen, der læser videre, fordi for eksempel knæ, ryg eller skuldre ikke kan holde til jobbet som VVS’er, forklarer uddannelseschef Hans James McDonald fra UCL Professionshøjskole og Erhvervsakademi.

Meget mere end mester
Uddannelsen som VVS-installatør åbner et væld af muligheder, som mange VVS’ere ikke er opmærksomme på.

- Mange tror, at VVS-installatørerne vil være selvstændige mestre, men mulighederne er meget brede. Mange dimittender kommer til rådgivningsfirmaer i funktionærstillinger eller som mellemledere. Andre igen søger installatørjob som projektledere med planlægningsansvar, siger Hans James McDonald.

Netop drømmen om en lederstilling passer perfekt på Aleks Falkenberg, der bliver dimittend til sommer.
- Jeg blev uddannet VVS’er i 1996, og jeg er med årene blevet mere videbegærlig. Jeg ville fx gerne vide mere om de beregninger, der ligger bag de anbefalinger, vi arbejder ud fra, siger Aleks Falkenberg og tilføjer, at hans mål er at gå ledervejen.

Sygdom gav skubbet
Den 42-årige VVS’er har udsigt til mange år på arbejdsmarkedet, og hvis arbejdsglæden skulle holde og passe med drømmen om et aktivt otium, så blev en videregående uddannelse svaret.
- Det endte med at blive sygdom, der gav mig det afgørende skub til at gå i gang med at læse til VVS-installatør. Desuden har jeg i min fritid været instruktør i et fitnesscenter, og jeg vil gerne udvikle mine lederevner yderligere, for det er virkelig tilfredsstillende at få andre mennesker og teams til at lykkes, fremhæver Aleks Falkenberg.

Uddannelseschefen hos UCL, Hans James McDonald, håber i fremtiden at optage flere studerende, for arbejdsmarkedet efterlyser dem, da den stærke faglige profil kombineret med praktisk erfaring er et særsyn.

- Det er en fornøjelse at se, VVS’ere sætte sig på skolebænken og læse til installatører. En del af dem har ikke haft gode oplevelser i skolen, men det bliver der lavet om på her. De studerende investerer i deres fremtid ved at tage den to-årige uddannelse, men så venter der også et spændende job med god løn, pointerer Hans James McDonald.

Man skal være uddannet VVS’er for at blive optaget på uddannelsen som VVS-installatør. Uddannelsen er to-årig og den er SU-berettiget. Der er ansøgningsfrist den 5. juli.
Se mere på www.ucl.dk/vvs-installatoer
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125