23948sdkhjf

Milliardopkøb: Stark Group køber sig til dobbelt størrelse

Får 10.000 ansatte og kommer til at drive mere end 400 byggecentre

Stark Group køber den tyske byggemateriale-virksomhed Saint Gobain Building Distribution (SGBDD). Det oplyser Stark i en pressemeddelelse. 

Med købet af den tyske byggemateriel-virksomhed fordobler den danske forhandler og distributør af byggematerialer sin størrelse. Den årlige omsætning vokser fra 16,5 mia. kr. til 32 mia. kr., og antallet af medarbejdere stiger fra 5.000 til 10.000 i seks lande. Efter opkøbet vil Stark Group drive mere en 400 byggecentre i Nordeuropa. 

- Det er intet mindre end en historisk milepæl for Stark Group at træde ind på Europas største marked for byggematerialer, siger administrerende direktør i Stark Group, Søren P. Olesen, i pressemeddelelsen.  

- Vi ser en konsolidering i markedet og udnytter de muligheder, der opstår når det kan skabe værdi for vores ejere og kunder. Vores primære fokus er på mindre og mellemstore bolt on opkøb i Norden, men denne mulighed i Tyskland som fordobler vores størrelse, skaber masser af synergier og giver adgang til en helt ny kundebase kunne vi ikke lade gå fra os, i en konkurrencepræget og volumendrevet industri, uddyber han. 

Ser ligneder mellem operationerne
SGBDD er en ledende spiller på det tyske marked for salg og distribution af byggematerialer med ca. 5000 medarbejdere og 220 salgssteder fordelt på en række forskellige varemærker over hele Tyskland 

Virksomheden har hovedkvarter i Frankfurt og har, ligesom Stark Group, fokus på håndværkere, byggefirmaer og andre professionelle aktører i byggebranchen. Årligt er omsætningen cirka 15 mia. kr. og i de seneste 12 måneder frem til udgangen af april 2019 genererede selskabet 360 mio. kr. i justeret EBITDA. 

Ifølge Søren P. Olesen er der en række ligheder mellem Stark Groups operation i Norden og SGBDD i Tyskland, der umiddelbart gør det muligt at udnytte fordelene ved stordrift ikke mindst hvad angår indkøb, geografisk spredning og andre synergier. 

SGBDD står ifølge parterne stærkt positioneret til at tage yderligere markedsandele på det store tyske marked for renovering og nybyggeri, hvor den tyske byggebranche har vist sig yderst modstandsdygtig i perioder med økonomiske nedture. 

Handlen har en værdi på 2,5 milliarder
I forvejen ejer og driver Stark Group, Stark Danmark A/S i Danmark og Grønland, Beijer Byggmaterial AB i Sverige, Stark Suomi OY i Finland og Neumann Bygg AS i Norge med i alt 186 byggecentre og omkring 5000 medarbejdere på tværs af Norden. 

Ifølge seneste årsregnskab, som dækker finansåret 2017/2018, omsatte gruppen for cirka 16,5 mia. Kr. 

Handlen har en samlet værdi 335 mio. euro (2,5 mia. kr.) og sælger er franske Compagnie de Saint Gobain. 

Aftalen skal godkendes af relevante konkurrence-myndigheder, hvilket forventes gennemført senest i andet halvår af 2019.

 

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094