23948sdkhjf

Opkøb giver pote: Jorton vinder sundhedsfabrik i Randers

Jorton har netop vundet totalentreprisen på byggeriet af Ny Sterilcentral for Regionshospitalet i Randers. 

- Det er en spændende sag. Det er jo i realiteten en sundhedsfabrik, vi skal bygge. Det bliver et højeffektivt maskineri, der tjener et meget vigtigt formål i et moderne hospital. Da vi har med en sterilcentral at gøre, er der også nogle helt særlige krav til ventilationssystemerne. Alt udefrakommende luft skal renses af særlige filtre og de mindste udsving i alt fra temperaturer til CO2 niveau skal måles af avancerede elektroniske systemer, Søren Jungersen, afdelingschef i Jorton Region Midt, i en pressemeddelelse.

Den nye, 1.200 kvm store sterilcentral opføres, fordi Regionshospitalet Randers har behov for at udvide sin produktionskapacitet for sterile formål. 

Undergrund der ikke samarbejder
Man skal holde tungen lige i munden på projektet, forklarer afdelingschefen: 

- Det er et godt team vi har omkring os, og jeg har været imponeret over det forudgående ingeniørarbejde. Det har også været en nødvendighed da byggegrunden er lidt speciel. Undergrunden kvælder op. Det betyder, at man skal holde huset nede, fordi jorden skubbes op, siger Søren Jungersen og uddyber: 

- Man skal derfor bruge jordankre eller kvældeankre, for at kunne holde huset på plads. Det er derfor en sag, som har en række komplekse elementer i sig. Men det er jo også lige netop det, som gør sagen så spændende. 

Peger på lokal forankring
Totalentreprisen på sterilcentralt er kommet i stand efter, at Jorton tidligere på året købte den lokale Randers-entreprenør Hedebo. Dengang lød et af de store argumenter, at opkøbet skulle sikre adgang til flere opgaver i det kron- og østjyske. 

Med den nye opgave giver opkøbet – ifølge Jorton selv – pote. 

- Foruden at det er en spændende sag som kommer borgerne i Randers til gode, så er det også et tydeligt tegn på, at Jortons overordnede strategi om lokal forankring og fælles retning er lykkes, siger Søren Jungersen. 

Bygger Sporbyen i Randers
For øjeblikket er Jorton også i gang med et omfangsrigt projekt i Randers, "Sporbyen". Entreprenøren gik i november sidste år i gang det første af de 10 kvarteter i området, hvor Scania og siden Bombardier tidligere havde togfabrik.   

Projektet bliver i alt 145.000 kvm boliger og erhverv. I første omgang opføres det 8.100 kvm store ”Parkkvarteret” med 73 lejligheder og fem byhuse. 

Jorton er hovedentreprenør, mens Randers Arkitekten har tegnet bydelens første boliger med Reeholm og Bredahl som rådgivende ingeniør.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094