23948sdkhjf

50 ton stål rejser sig over Køge Idrætspark

I disse dage rejser Dansk Halbyggeri spærene til den nye Hal III ved Køge Idrætspark.

I alt ni store spær på hvert 5,5 tons bliver rejst. Spærene, der er produceret af Give Steel, er hver 40 meter lange og løftes af en 130 tons mobilkran med hejs på 36 meter. 

Køge Hal III er 4.200 kvm og har et samlet budget på 46 mio. kr. Med sin placering skaber hallen en naturlig sammenhængskraft mellem de eksisterende Køgehaller. Og byggeriet skrider planmæssigt frem, fortæller projektchef hos Dansk Halbyggeri Leif Lindberg i en pressemeddelelse. 

Som kvadrat er bygningen drejet i forhold til de eksisterende haller, hvilket skaber spændende opholdsarealer omkring boksen. Fra caféen er der glaspartier ud til idrætsparkens øvrige haller, så de besøgende kan følge med i alle aktiviteter i det nye sportscentrum. Dermed skabes et livligt og indbydende miljø. 

Hallens hovedindgangen etableres med en markant indgangsfacade, og får et foyerområde med karakter af et panoptikon. Lars Rath, Arkitekt MAA, Mangor & Nagel arkitekter, fortæller om den arkitektoniske idé på Køgehal III. 

Boksen får med sin placering lov til at definere både det indre og det ydre. Nye birum opstår med vridningen af bygningen og det har åbnet op for nye spændende opholdsmuligheder. Transparens er nøgleordet og går igen på flere niveauer. Det, at vi har brugt samme facadeflade og farve inde som ude, giver en særlig fornemmelse af boks, når man kigger ind i glasset. Overblikket fra foyeren, som fungerer som panoptikon med udsigt til hele hallen, giver bygningen volume. Endelig understreger udsynet til de eksisterende haller oplevelsen af gennemsigtighed.

Den nye Hal III bliver et samlingspunkt for idrætsparkens mange besøgende og skal med sine 1100 tilskuerpladser tiltrække flere sportsbegivenheder til Køge. Ud over sportsaktiviteter afholdes en del messer i Køgehallerne, så der bygges til en bred brugergruppe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078