23948sdkhjf

Danskerne vil have kvalitetssommerhuse

Der er gang i både sommerhussalget og renoveringer af sommerhuse i Danmark. Antallet af salg af sommerhuse over 1 mio. kr. er steget med hele 37 pct. mens det ligger på otte pct. for sommerhuse under 1 mio.

Samtidig har Folketingets lempning af finansieringsreglerne for sommerhuse i maj 2017. Lempningen betyder, at man nu kan få finansieret 75 pct. af sommerhuset med realkreditlån, hvor det tidligere lå på 60 pct. og det giver en større friværdi at gøre godt med.

Og det mærker man hos vinduesproducenten Outrup Vinduer og Døre, som det seneste år har haft et stigende salg til både renoveringsprojekter og nybyggeri. De oplever, at danskerne er begyndt at stille større krav til de byggematerialer, der bliver brugt.

- Danskerne er blevet mere kvalitetsbevidste og har fået øje for detaljerne. Det betyder også, at vi i højere grad end tidligere leverer specialløsninger til både sommerhuse såvel som boligbyggerier, hvor vinduerne skal være runde, trekantede, have specialsamlinger eller andet, så huset får det helt rigtige udtryk, siger Jan Kampman, der er salgschef i Outrup Vinduer & Døre, i en pressemeddelelse.

De leverer blandt andet løsninger til Mønhuset, og her kan man også mærke, at sommerhusmarkedet er i udvikling og at danskerne i højere grad vælger kvalitetsmaterialer.

”Kvaliteten af de sommerhuse, der bliver bygget, har udviklet sig meget gennem årene, hvor danskerne er blevet væsentlig mere kvalitetsbevidste i de forskellige valg. Det gælder ikke alene i forhold til den geografiske placering, hvor man gerne vil bygge med god udsigt eller med adgang ned til vandet, men også i forhold til bæredygtighed, møbler og størrelsen på husene,” lyder det fra arkitekt hos Mønhuset, Stine Engholm i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125