23948sdkhjf

Danske Byggecentre: Brug for mere fleksibelt håndværkerfradrag

- Boligjobordningen har haft en turbulent levetid, hvor håndværkerfradraget i flere omgange er blevet forringet, både beløbsmæssigt og antallet af håndværksydelser man kan få fradrag for er reduceret.
Det konstaterer adm. direktør Palle Thomsen fra Danske Byggecentre.

- Det er en ærgerlig rejse håndværkerfradraget har været på, hvor politikernernes evindelige ændringer, de forskellige politiske udmeldinger og de destruktive stop and go tiltag har været ødelæggende for en hel branche, fremhæver han og tilføjer at det er positivt, at som målingerne er nu, tegner der sig et billede af en bevarelse af boligjobordningen, på den anden side af et valg, hvor både Socialdemokratiet, Venstre,
Konservative og Dansk Folkeparti i udtalelser har stillet sig bag den.

Mere fleksibel ordning
- Der var allerede gang i forhandlingerne omkring en justering af Boligjobordningen, før valget blev udskrevet. Der var lagt op til en mere fleksibel ordning, så man kunne lægge beløbene for håndværksydelser og serviceydelser sammen. Dermed kunne man få et samlet større fradrag til det
man havde brug for. Som det ser ud nu kan man få et fradrag på lønudgifterne til grønne håndværksydelser på 12.200 kr. og 6.100 kr. til serviceudgifter som f.eks. rengøring.

Det var meget positivt, at der var lagt op til en mere fleksibel Boligjobordning, så man gav danskerne et større økonomisk incitament til at udføre grønne renoveringer, som f.eks. at energirenovere deres hjem. Det vi dog helst ser hos Danske Byggecentre er et bredere håndværkerfradrag, hvor danskerne også kan få fradrag for generelle håndværksydelser, siger Palle Thomsen.

Kig mod Sverige!
Vi synes det er rigtig fornuftigt, at boligjobordningen giver danskerne et økonomisk incitament til at få udført grønne renoveringer, som f.eks. at energirenovere ens hjem, da det er med til at sænke CO2 udledningen i Danmark. Vi ser dog helst et bredere håndværkerfradrag, så der er et større incitament til danskerne for at få udført alle former for renoveringer af deres hjem.

Det er utrolig vigtigt at vi giver de danske boligejere mulighed for at hæve kvaliteten af deres hjem, både når det gælder grønne renoveringer, men i den grad også almene renoveringer, som vil skabe samfundsmæssig værdi i form af værdiforøgelse af de danske boliger. De bygninger vi har stående i dag vil stadig stå mange år frem, og derfor er det vigtigt at danskerne har et incitament til fortsat at renovere, så kvaliteten af de danske hjem fortsat er høj om 10, 20 og 30 år, fastslår Palle Thomsen.

- Vi så meget gerne, at man kiggede mod Sverige, hvor de har et fradrag på op imod 50.000 svenske kroner, og samtidig har adgang til fradrag på en lang række almene håndværksydelser. De svenske politikere har set lyset, og indset de samfundsmæssige gevinster ved et bredt håndværkerfradrag. Man ser en endnu større effekt på at flytte sort arbejde til hvidt end man gør i Danmark, man har nedsat gør-det-selv-arbejdet, og man skaber ekstra aktivitet i samfundsøkonomien, hvor der er udført arbejde, som ikke ville have været udført uden deres ordning. Det så vi meget gerne kopieret i Danmark, siger adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25