23948sdkhjf

Mester har stadig svært ved at få gode folk

Hvis du opgivende klør dig i nakken, når du skal have nye folk, så er du ikke den eneste. Og især ikke, hvis det er en lille virksomhed i byggeriet du driver. Ifølge Danmarks Statistik var der nemlig 34.500 ledige stillinger på det private arbejdsmarked i 1. kvartal. Specielt små bygge- og anlægsvirksomheder, der har svært ved at skaffe de medarbejdere, de har brug for.

De ubesatte stillinger udgør to procent af den samlede beskæftigelse. Det er et lille fald i forhold til de foregående kvartaler.

- Selv om der er international usikkerhed, så fastholder dansk økonomi og arbejdsmarkedet en god grundform. De mange ledige stillinger skyldes en kombination af stor aktivitet på arbejdsmarkedet, som giver mange jobskift. Men de er samtidig udtryk for, at mange virksomheder stadig har svært ved at finde medarbejdere. Stillingerne står typisk ubesat i længere tid, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Svært at skaffe folk
Zoomer man ind på byggeriet, er stemningen skiftet. Efter flere år med fuld tryk på aktiviteten venter Dansk Byggeri nu, at den nu flader ud på et højt niveau, men med faldende aktivitet i andre erhverv inden for byggeriet som for eksempel arkitekterne.

De ubesatte stillinger i bygge- og anlægsbranchen udgør 2,1 procent af beskæftigelsen. Det svarer nogenlunde til gennemsnittet for hele arbejdsmarkedet. Men der er en overvægt af ledige job i de allermindste virksomheder i branchen. De ledige stillinger udgør hele 3,6 procent af beskæftigelsen i byggevirksomheder med 1-9 ansatte.

- En overvægt af ledige stillinger i byggeriets mindste virksomheder dokumenterer, at det især er i det segment, der er vanskeligheder med at tiltrække kvalificerede medarbejdere. Jobopslagene er ubesatte i længere tid og det er svært for de små lokale virksomheder at konkurrere lønmæssigt med de store, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066