23948sdkhjf

Digitalisering og bæredygtighed giver bedre bundlinje, mester!

Digitalisering og bæredygtighed skal hjælpe byggebranchen til bedre bundlinje. Det var budskabet, da Carl Ras holdt Partnerdag forleden for 50 udvalgte leverandører.,

Partnerdagens gennemgående tema var de store muligheder indenfor digitalisering som vejen til øget effektivitet og mindsket negativt aftryk på miljøet.

Steffen Baungaard, bestyrelsesmedlem og tidligere CEO ved HusCompagniet, fortalte, hvordan virksomheden har taget den digitale transformation til sig og er blevet mere effektiv. For eksempel bruger HusCompagniet softwaren LetsBuild som byggestyringsværktøj til at arbejde effektivt. En funktion er, at de forskellige faggrupper selv melder klar til næste faggruppe, så de ved, hvornår der er klar til dem på byggepladsen. Dermed undgår de at køre forgæves eller ikke at kunne arbejde 100 pct. effektivt.

Lendager Group gav inspiration til, hvorledes bæredygtighed kan give bedre bundlinje og DI Bygs branchedirektør, Elly Hove, gav indsigt i de stadig flere direktiver og forordninger, virksomhederne skal forholde sig til i forhold til at tage miljømæssigt og socialt ansvar.

På Partnerdagen blev det tydeligt for Carl Ras og virksomhedens leverandører, at data og digitalisering vil kunne løfte byggebranchens effektivitet og samtidig kunne bidrage til at mindske det negative aftryk på miljøet. Og at håndværkernes leverandører kommer til at spille en stor rolle. Hvilket Ulrik Branner fra Letsbuild havde flere gode eksemplar på; hvorfor det er nu, at branchen skal være klar til en digital omstilling.

Kræver samarbejde i alle led i kæden
- Vi vil gerne kunne give vores kunder det, de har brug for, både på den korte og den lange bane. Det kræver, at vi og vores leverandører kan samarbejde i endnu højere grad digitalt, for det vil håndværkerne,
vores kunder, kun efterspørge mere af – og så skal vi også sørge for, at vi har en planet at bo på i morgen, siger Gorm Rasmussen, adm. direktør hos Carl Ras og tilføjer, at derfor har Carl Ras stort fokus på digitalisering og bæredygtighed, både nu og fremover.

Noget at tænke på
Deltagerne gik hjem med masser af inspiration til udvikling af deres virksomheder. Christian Beldam, regional manager Scandinavia hos Soudal, sagde:
- Partnerdagen har givet et konkret indblik i noget, man godt ved. Vi har fået et hands on indblik i agendaerne og forretningsmuligheder, så det er gået fra at være lidt tåget til at være en potentiel forretningsmulighed.

Dermed havde Carl Ras fået opfyldt målet med dagen; at højne opmærksomheden og indsatserne i forhold til øget digitalisering, brug af data, effektivisering og bæredygtighed.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086