23948sdkhjf

Byggeriet vil have flere kvinder!

Op mod halvdelen af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen overvejer at ansætte kvindelige håndværkere

Der er langt mellem kvinderne i bygge- og anlægsbranchen – og endnu længere mellem de kvindelige medarbejdere, der svinger hammer, skovl og murske.
Men det skyldes ikke, at arbejdsgiverne ikke vil have kvinderne. En undersøgelse fra Dansk Byggeri viser tværtimod, at flere bygge- og anlægsvirksomheder er interesserede i at få kvindelige håndværkere med på holdet.

I spørgeskemaundersøgelsen svarer 47 pct. af de adspurgte virksomheder, at de overvejer at ansætte kvindelige faglærte eller ufaglærte håndværkere. Det er en stigning i forhold til sidste år, hvor cirka en tredjedel gik med samme overvejelse.

¬- Jeg glæder mig selvfølgelig over, at flere virksomheder overvejer at ansætte en kvindelig håndværker. Men jeg så gerne, at der var endnu flere, vi arbejder nemlig med, at det skal blive mere naturligt, at bygge- og anlægsbranchen også er for kvinder, siger underdirektør i Dansk Byggeri Louise Pihl.

Behov for et større ansøgerfelt
Flere virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har stadig til gode at modtage en jobansøgning fra en kvinde. Kun en tredjedel af virksomhederne svarer i undersøgelsen, at de har fået ansøgninger eller henvendelser fra kvinder. Og mangel på ansøgninger er den største årsag til, at virksomheder ikke har ansat kvindelige håndværkere, viser undersøgelsen.

- Der er ingen tvivl om, at vi fortsat skal arbejde benhårdt for, at flere kvinder får øjnene op for en fremtid som eksempelvis murer, struktør eller snedker. Det er svært for virksomhederne at rekruttere kvinder, hvis ansøgerfeltet ikke bliver større, siger Louise Pihl.

I undersøgelsen svarer knap en fjerdedel af virksomhederne uden kvindelige ansatte, at det er en tilfældighed. 16 pct. svarer derimod, at det skyldes, at kvinderne ikke ”passer ind i virksomheden”. Det er færre end sidste år, hvor hver fjerde virksomhed brugte den begrundelse.

- Det viser, at vi ikke er i mål med at ændre synet på bygge- og anlægsbranchen til at være en branche for alle uanset køn. Det kræver selvfølgelig tid, men derfor er jeg også glad for, at der nu er færre virksomheder, der mener, at kvinder ikke passer ind, siger Louise Pihl.

Dansk Byggeri stiftede i 2018 Byggeriets Kvinderåd, der i januar i år præsenterede en række konkrete anbefalinger til, hvordan bygge- og anlægsbranchen kan tiltrække og fastholde flere kvinder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156