23948sdkhjf

Pallevirksomhed tæt på en milliard i omsætning

I Haastrup ved Faaborg på Fyn ligger hovedsædet for pallevirksomheden Dansk Træemballage, hvor de sidste år havde en omsætning på 964 mio. kr. Det er en vækst på næsten 14 procent skriver fyens.dk.  

Overskuddet efter skat endte på 47 mio. kr., hvilket er ny rekord for palle- og emballagevirksomheden.

Grunden til det flotte resultat skyldes blandt andet ifølge direktøren, Peter Jensen, at deres aktivitetsniveau har været højt, og at de faste udgifter ikke er steget tilsvarende.

Hviler ikke på laurbærrene
De har eksempelvis leveret emballage til Volvo-fabrikkerne i Sverige, hvor der har været gang i bilindustrien, og i 2018 solgte virksomheden palle-elementer for 60 mio. til det kinesiske marked.  

Dansk Træemballage har ikke tænkt sig at læne sig tilbage oven på succesen.

-Vi stopper aldrig med at investere. Vi får ikke lige et par sabbatår, hvor vi kan klappe hesten - det går tingene simpelthen alt for stærkt til, siger direktør Peter Jensen til fyens.dk.

Forsvarlig nedfældning
Til avisen nævner direktøren også det fokus, der i dag er på miljø og bæredygtighed, som har været gavnligt for virksomheden. Pallevirksomheden arbejder målrettet på at bruge træ, der er plantet og fældet forsvarligt, og de har længe haft styr på de fornødne certificeringer.

- Vi har en ambition om at ville reducere energiforbruget og råvareforbruget per enhed og at minimere udledninger fra vores processer. Vi bruger råtræ, der kommer fra skovområder, hvor der er positiv tilvækst at ny træ. Vi tilskynder også vores leverandører at levere miljømæssige forsvarlige produkter og serviceydelser, fremgår det af ledelsesberetningen fra årsrapporten 2018.

Virksomheden er i dag Skandinaviens største emballagevirksomhed, og de har over 500 ansatte fordelt på seks fabrikker i Danmark og selskaber i resten af Skandinavien samt Tyskland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125