23948sdkhjf

Tyveri af ikoniske gadebænke

De klassiske, grønne københavnerbænke med bøjet støbejernstel er igen begyndt at forsvinde fra gaderne i København. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Der er forvundet over 40 grønne bænke fra kommunens arealer de sidste fem måneder, og hos Teknik- og Miljøforvaltningen er de frustrerede:

- Det koster mange skattekroner at købe nye bænke ind, og samtidig tager det tid og ressourcer fra de opgaver, vi ellers skal løse ude i byen, når de nye bænke skal monteres. Derudover kan de manglende bænke være et stort problem for ældre eller bevægelseshandicappede københavnere, som måske er afhængige af at kunne få et lille hvil på deres vej, siger Jakob Hjuler Tamsmark, der enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, i pressemeddelelsen.

Ændringer efter tyverier
Det er ikke første gang, der er problemer med tyveri af københavnerbænkene. Senest var det i 2017, men tyverierne ophørte efter både koordineret indsats med politiet og stor pressemæssig bevågenhed.

Efterfølgende er bænkene blevet sikret bedre og de bliver nu både boltet og svejset fast. Det er tilsyneladende ikke nok.

- Det er klart, at vi har kigget på, om bænkene var sikret godt nok, efter vi oplevede problemet i 2017. Og det har givet anledning til flere nye tiltag, som skal gøre det sværere at stjæle bænkene og lettere at genkende dem som tyvekoster, når de først er blevet stjålet, siger Jacob Hjuler Tamsmark om indsatsen.

Ekstreme midler i brug
- Men desværre kan vi se, at tyvene så bare tager mere ekstreme midler i brug. Blandt andet har man forsøgt at stjæle vores bænke i Amager Strandpark med en stjålet gravemaskine. Det er praktisk talt umuligt at sikre sig ud af.

Bænkene bliver tilsyneladende stjålet for at blive solgt videre. Der er lokaliseret annoncer for brugte københavnerbænke på forskellige internetsider, ligesom der også gjorde det i 2017.

Tyverierne bliver efterforsket af politiet, som opfordrer til, at man tager kontakt til enten Teknik- og Miljøforvaltningen eller direkte til politiet på telefon 114, hvis du har kendskab til sagerne eller har set noget mistænkeligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094