23948sdkhjf

Vognmand og chauffør står til bøder for over 100.000 kroner

Politiets Tungvognscenter Nord kunne konstatere en række lovovertrædelser, da de standsede en lastbil ved Herning onsdag den 12. juni 2019.

- Vi har lavet flere kontroller i Midt- og Vestjyllands og Østjyllands politikreds i løbet af de sidste tre dage. Denne lastbil blev så standset som en ud af cirka 100 køretøjer onsdag, forklarer lederen af politiets Tungvognscenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

Da politiet standsede den omtalte udenlandsk indregistrerede lastbil ved Herning, opdagede de, at lastbilchaufføren i seks tilfælde havde anvendt sin kærestes førerkort i lastbilens takograf og dermed havde overtrådt reglerne omkring køre-hviletid.

Derfor kræver Anklagemyndigheden betinget fængsel i 40 dage og advarsel jævnfør Udlændingeloven. Chaufføren kan formentlig også se frem til en større bøde.

Vognmand risikerer bøde i 100.000-kroner-klassen
Chaufførens vognmand kan også blive dømt til at betale en bøde i omegnen af 100.000 kr. for sit ansvar i sagen. Dertil kommer ”regningen” for fejl og mangler i fragtbrevene for til sammen 20.000 kr.

Lastbilen er nu klampet med hjullås ved Herning, indtil bødedepositum med videre er deponeret hos politiet.

Sagen kommer for retten 10. september 2019.

Politiets Tungvognscenter Nord, der har hovedkvarter på Politigården i Aalborg, holder løbende kontroller i hele Jylland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096