23948sdkhjf

Bygger boliger på havnen for 85 mio. kroner

Jönsson A/S har netop indgået aftale med selskabet for Billige Boliger A/S om opførelse af helt særlige boliger på Søndre Havn i Køge, der er en vigtig del af Køges byudvikling.

Jönsson opfører boligprojektet til 85 mio. kr. i totalentreprise. Projektet indeholder 45 individuelle boliger i en ny boform, hvor fællesskab mellem beboerne er omdrejningspunktet. Boligerne ligger i størrelsen fra 85-150 kvadratmeter, og byggeriet inkluderer fælleshus, værksteder, væresteder, terrasser og haver, hvor man kan mødes med hinanden. I alt rummer byggeriet 5200 kvadratmeter samt en parkeringskælder på 1800 kvadratmeter.

Medbestemmelse og brugerinddragelse
Slutbrugerne er foreningen ”Fællesbyg Køge Kyst”, der repræsenterer p.t. 30 familier, der er gået sammen om projektet. Deres vision er at få et byggeri, der lægger op til fællesskab i hverdagen med tekniske løsninger, der er økonomisk forsvarlige og velafprøvede. Men også en byggeproces hvor medbestemmelse og brugerinddragelse er afgørende.

Thomas Normann, direktør i Jönsson A/S fortæller:

- Jeg kan bekræfte, at vi netop har skrevet kontrakt på opførsel af boliger på Køge Kyst. Vi er i tæt samarbejde med projektets interessenter om at opføre et byggeri, der imødegår beboernes vision om boliger, der er funderet på fællesskab. Slutbrugernes organisering som forening stiller særlige krav til projektstyringen, hvor kommunikation og dialog med projektets mange interessenter er afgørende. Det er vi godt rustet til. Det er faktisk det, i kombination med byggeriets arkitektur og den særlige boform, der gør det til en rigtig spændende opgave.

Jönsson A/S opfører byggeriet i samarbejde med MOE A/S som er ingeniør på projektet, Tegnestuen Vandkunsten og Claus Nielsen A/S v. Flemming Hagen, der er bygherrerådgiver. Boligerne med fællesskab i centrum udbydes som projektsalg og appellerer til købere i alle aldersgrupper, der ønsker mulighed for mere fællesskab i dagligdagen.
De første beboere forventes at flytte ind i første kvartal 2021.

SØNDRE HAVN PÅ KØGE KYST
Søndre Havn er en del af Køge Kyst projektet, der også omfatter udvikling af stationsområdet og erhvervsområdet Collstropgrunden. Søndre Havn er den nye bydel på Køge Havn som Køge kommune og Køge Kyst udviklingsselskab sammen udvikler.
Boligområdet skal forvandles fra gammel industrihavn til nyt bykvarter med en mangfoldighed af boliger, erhverv, kulturtilbud og nye rekreative arealer. Arkitektonisk er der udarbejdet 10 arkitektoniske dogmer for Søndre Havn, der skal sikre variation i byggeriet. Karréernes materialitet og farveholdning skal variere i forhold til de omkringliggende bygninger, så der sker et skift fra byggefelt til byggefelt, mens hver karré sikrer sammenhæng mellem facadebeklædning, detaljering og gårdrum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093