23948sdkhjf

Byggecenterkæde: Håndværkerne bedre til at beskytte sig mod solen

Det ser ud som om, at håndværkerne har taget Kræftens Bekæmpelses syv solråd til sig. Håndværkerne beskytter sig nemlig som aldrig før med UV-beklædning i den skarpe sommersol på byggepladsen.

- Håndværkere, der dagligt opholder sig udendørs, får nu sommersolen at mærke. Derfor glæder det mig, at de for alvor er begyndt at tage de rette forholdsregler i forhold til de skadelige stråler, siger kategoriansvarlig for arbejdsbeklædning hos STARK, Morten B. Rønnow.

Byggecenterkæden er Danmarks største leverandør af arbejdstøj og oplever lige nu, at arbejdstøj med indbygget UV-beskyttelse hitter hos håndværkerne.

- De senere år har der været stort fokus på solens skadelige stråler, og det virker heldigvis som om, at de danske håndværkere har taget solkampagnerne til sig. Vi oplever i hvert fald en større interesse nogensinde for arbejdstøj med indbygget UV-filter, som beskytter på de varme udendørs arbejdsdage med højt solskin, siger Morten B. Rønnow.

Komfort og indbygget UV-filter
Mulighederne for arbejdstøj med indbygget UV-filter er heldigvis mange,
Arbejdstøj er nemlig ikke bare arbejdstøj, og håndværkere i dag kan glæde sig over ekstremt slidstærkt tøj med god pasform og komfort.

- Netop pasformen, og dét at tøjet strækker sig og følger med i dine bevægelser er et must for håndværkere i dag. Derfor ser vi, at arbejdstøjet følger udviklingen og ofte kan nøjagtigt det samme som fritidstøj. Det er svedtransporterende, med stretch og i et enormt slidstærkt materiale, og så findes det afhængigt af årstiden i vinter og sommervarianter og med UV-filter. Så håndværkerne i dag er heldigvis godt klædt på til de opgaver, de møder, siger kategorimanageren, som fortæller, at UV-beklædning kan anskaffes helt ned fra 100 kroner for en T-shirt med indbygget filter.

Stort fokus på sikkerhed
UV-tøjet er ifølge Morten B. Rønnow en naturlig del af udviklingen og det øgede sikkerheds – og sundhedsfokus på de danske byggepladser:

- Som leverandør til de små og mellemstore håndværksvirksomheder er vi meget optagede af arbejdsmiljøet og de risici, der er på en byggeplads. Derfor er det helt naturligt for os, at vi følger udviklingen og har de varer, der letter og sikrer et godt, sundt og sikkert arbejdsliv for vores kunder. Vi står bag håndværkerne, og har UV-tøjet klar til vores kunder, så håndværkerne kan komme sikkert igennem sommeren, fremhæver Morten B. Rønnow fra STARK.

SYV SOLRÅD FRA KRÆFTENS BEKÆMPELSE:
Hold frokostpause i skyggen.
• Arbejd i skyggen, når det er muligt.
• Arbejde, der kun kan udføres i solen, bør foregå før klokken 12 eller efter klokken 15.
• Tag arbejdstøj på, som dækker arme og ben, især midt på dagen.
• Brug hjelm eller bredskygget hat og solbriller.
• Brug solcreme de steder på kroppen, hvor dit tøj ikke dækker - og brug rigelige mængder.
• Faktor 15 er nok i Danmark

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.792