23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

REGION HOVEDSTADEN

VALLENSBÆK

518 boliger
Vallensbæk Kommune holder i morgen informationsmøde om lokalplanen for Vallensbæk Byhave, der for nylig er sendt i høring, og som giver mulighed for en ny bydel med boliger og plejeboliger.

Lokalplanen for Vallensbæk Byhave dækker et område nord for Egeskovvej, hvor der i dag ligger et par udtjente erhvervsejendomme, som skal rives ned, når byhaven skal opføres. Der opføres 518 nye boliger i et etagebyggeri, som varierer fra tre til fjorten etager.

RØDOVRE

Boliger og erhverv
Forslag til Lokalplan 144 Næsbyvej og Egegårdsvej har været i offentlig høring og indstilles nu til endelig vedtagelse i Rødovre Kommunalbestyrelse med Teknik- og Miljøudvalgets anbefaling.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre en ny karrébebyggelse med boliger og erhverv. Parkering skal foregå i stueplan under et hævet dæk, der anlægges i første sals højde og fungerer som gårdmiljø for områdets beboere og brugere. Langs Hovedstrøget gives der mulighed for at etablere caféer, restauranter mv. Bygherre er Jan Behrens.

RØDOVRE

Byomdannelse
Teknik- og Miljøudvalget i Rødovre Kommune anbefaler, at Lokalplan 145 Karrébyen vedtages endeligt.

Lokalplan 145 Karrébyen skal give mulighed for omdannelse af et større område i det centrale Rødovre til et blandet bolig- og erhvervsområde med et centralt offentligt byrum kaldet "Hovedstrøget". Langs Hovedstrøget skal der være mulighed for at etablere caféer og restauranter, hvor man kan sidde under åben himmel og nyde bylivet.

REGION SJÆLLAND

NYKØBING FALSTER

44 almene boliger
Nykøbing F. Boligselskab har bedt Guldborgsund byråd godkende skema A for opførelse af 44 almene familieboliger, og sagen er på byrådets dagsorden på torsdag.

Anskaffelsessummen for boligerne, der skal opføres på et areal mellem Stengade og Sundbystræde i Nykøbing F., er beregnet til godt 72,7 mio. kr.

Boligerne bliver en del af en boligbebyggelse, som også omfatter opførelse af en række private lejeboliger.

Projektet gennemføres med Bo-hus A/S som delegeret bygherre. 

KØNG

Dagligvarebutik
Efter endt høring indstilles lokalplan B01.03.01 nu til endelig vedtagelse i Vordingborg Kommunalbestyrelse med Udvalget for Plan og Tekniks anbefaling.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af en ansøgning om opførelse af en dagligvarebutik på Næstvedvej 425, Køng. 

VORDINGBORG

Almene boliger
Arbejdernes Boligselskabet har rettet henvendelse til Vordingborg Kommune, da boligselskabet gerne vil opføre nye almene boliger på Parkvej 11 i Vordingborg. Grunden på Parkvej 11 blev i 1964 erhvervet af Arbejdernes Boligselskab, som opførte en bygning på grunden, der indtil for to år siden blev brugt til børnehave. Arbejdernes Boligselskab ønsker nu at rive bygningen ned og i stedet opføre 16 lejligheder.

En klausul i skødet på ejendommen om kommunens forkøbsret til grunden betyder, at der ikke kan gives støtte til det almene boligbyggeri, så længe servitutten om forkøbsretten hviler på ejendommen. Administrationen vurderer ikke, at klausulen har nogen egentlig værdi for kommunen, men kommunen skal dog slette en rettighed. Administrationen indstiller, at Vordingborg Kommune afnoterer servitutten uden videre til kurs 0 på betingelse af, at boligselskabet opfører familieboligerne som planlagt.

Det bliver også nødvendigt med en ændring af lokalplanen, før boligbyggeriet kan gennemføres.

REGION MIDTJYLLAND

SKANDERBORG

Etageboliger
Skanderborg byråd vedtog i december 2017 Lokalplan 1121 med tilhørende Kommuneplantillæg for 64 etageboliger på Vesterskovvej i Skanderborg. Planlægningen blev påklaget af en gruppe naboer, og Planklagenævnet har nu truffet afgørelse om at ophæve planlægningen på baggrund af en procedurefejl. Nu skal byrådet beslutte, hvorvidt planlægningen skal igangsættes med henblik på genvedtagelse af planerne, hvilket anbefales af Miljø- og Planudvalget.

Lokalplan 1121 blev til på baggrund af et udbud af det kommunalt ejede område vest for Sundhedshuset i Skanderborg, som Skanderborg Andelsboligforeningen vandt.

Ophævelsen af planlægningen medfører, at det planlægningsmæssige grundlag for købsaftalen mellem SAB og Skanderborg Kommune ikke længere er til stede. Der er derfor behov for at genvedtage planerne, såfremt Byrådet fortsat ønsker at SAB skal kunne gennemføre deres projekt.Den tidligere planlægning gjorde det muligt at opføre 64 almene boliger fordelt på tre blokke i op til fem etager. Genvedtagelse af planlægningen skal som udgangspunkt muliggøre samme projekt.

Det forventes, at forslag til lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg kan fremlægges for byrådet i september 2019, og at der kan ske endelig vedtagelse i december 2019.

REGION NORDJYLLAND

VESTER THORUP

Renovering
Vester Thorup Højskole har søgt Jammerbugt Kommune om 650.000 kr. til køb og renovering af Vester Thorup Højskole, hvilket svarer til 20,5 pct. af de samlede projektudgifter.

Den nedlagte efterskole trænger til mindre forbedringer for at kunne fungere optimalt som højskole. Blandt andet skal fire badeværelser renoveres og opdeles så der bliver otte toiletter og 16 brusekabiner.

Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget indstiller til Kommunalbestyrelsen, at ansøgningen imødekommes med 218.000 kr.

FJERRITSLEV

Renovering af bryggerimuseum
Brygger P. Kjeldgaard Familiefond har søgt Jammerbugt Kommune om 750.000 kr. til projektet "Restaurering og udvikling af bryggerimuseum", hvilket svarer til 16 pct. af de samlede projektudgifter.

Bestyrelsen i brygger P. Kjeldgaards familiefond har besluttet at iværksætte og gennemføre et projekt for udvikling af bryggerimuseet i Fjerritslev Bryggergårds historiske bygninger, således at det oprindelige bryggeri fysisk genskabes i sin helhed både bygningsmæssigt og med den store bryggerisamling på omkring 1.300 registrerede genstande.

I den forbindelse er det nødvendigt at foretage en restaurering og en genopretning af bryggergårdens forhus, som blandt andet vil omfatte ny tagbeklædning af naturskifer, to nye originale skorstenspiber, etablering af original trappe og facade mod Østergade og nye originale døre og vinduer.

Museet samarbejder med Nordjyllands Historiske Museum og konsulent Steen Poulsen Jammerbugt kommune.

Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget indstiller til kommunalbestyrelsen, at ansøgningen imødekommes med 500.000 kr.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094