23948sdkhjf

Effektiv kalkulation sikrer sunde projekter

Sikkerhed, tidsbesparelser samt økonomisk overblik ved overlevering af kalkulationen til projektlederne, er essentielle parametre, når Frederikssund-entreprenøren Anker Hansen & Co gør investeringen i professionel kalkulation op. Sundere projekter rammer nemlig direkte på bundlinjen.

I tilbudsafdelingen hos Anker Hansen & Co har de fire beregnere bl.a. siden 2010 regnet alle tilbud i det professionelle kalkulationsprogram Sigma. En af de absolut største gevinster ved at bruge kalkulationsprogrammet i modsætning til Excel, er, at overleveringen af de vundne sager, er med til at give projektlederne et bedre overblik, der i sidste ende munder ud i langt sundere sager og derved sundere bundlinje, lyder det fra entreprenørvirksomheden..

- Når vi har vundet en sag, og den skal overdrages til produktionen, så er den helt store fordel, at projektlederne kan få hele projektet ind på deres Sigma-Viewer, så de får et hurtigere og dybere indblik i de tanker, som vi beregnere har gjort os på de enkelte poster. Hvis produktionen ikke har det indblik, kan vi jo tabe mange penge, siger tilbudschef Mogens Tanderup hos Anker Hansen & Co.

Anker Hansen & CO beskæftiger ca. 60 medarbejdere og udfører nybyggeri, ombygninger samt renovering inden for bl.a. almene familie-, ældre- og ungdomsboliger, pleje- og institutionsbyggeri, skolebyggeri samt erhvervsbyggeri. Byggerierne udføres i hoved- og totalentrepriser samt storentrepriser

Nu tænker produktion og kalkulation ens
- Produktionen ser jo på sagen med andre øjne end os beregnere, og ved at de har udførlige beskrivelser i Sigma programmet, så kan de få et bedre indblik i, hvordan vi har tænkt. Det betyder, at vi nu har en bedre og konstruktiv dialog og kan nå at fange mange af problemstillingerne i opløbet - og det smitter positivt af på projekterne hele vejen igennem, siger Mogens Tanderup.

I Sigma programmet er det muligt at skrive kommentarer til de forskellige punkter, så projektledere kan se, hvad beregnerne har tænkt. Derved undgår beregnerne at vigtig viden til brug for produktionen forsvinder

- Det visuelle overblik i Sigma programmet giver også projektlederne den fordel, at de hurtigere får overblikket over sagen og hvad vi har tænkt, da vi regnede tilbuddet. Man skal huske på, at ofte så har projektlederen måske kun nogle få dage til at sætte sig ind i sagen, inden den startes op, forklarer Mogens Tanderup.

Den bedre indbyrdes forståelse der nu er oparbejdet mellem beregnere og projektledere hos Anker Hansen & CO, er samtidig med til at give et bedre samarbejde og tættere forhold de forskellige afdelinger imellem, fordi alle nu tænker mere ens og dermed fælles om at skabe gode og sunde projekter.

Effektiviseringsgevinster i planlægningsfasen
For Anker Hansen & Co har den professionelle tilgang til kalkulationen blandt andet også givet en lang række effektiviseringsgevinster i planlægningsfasen op til projektstart. Blandt andet integrerer Anker Hansen & Co data fra Sigma med bl.a. Exact prisdatabasen, så alle mængder og tilhørende materialer udregnes automatisk.

- Det er jo en fordel for os, når vi har egenproduktion. Så har vi en udskrift med varelister, der er udregnet på forhånd og så bestiller vi efter den. Det sparer projektlederne for mange dages arbejde i forhold til at skulle udarbejde bestillingslister manuelt, siger Mogens Tanderup.
Med Sigma programmet slipper projektlederne generelt for en masse manuelt arbejde, fordi data automatisk overføres. De kan f.eks. indlæse tilbudslisterne fra Excel med et enkelt klik, så de sparer tid på manuel indtastning og minimerer risikoen for fejl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094