23948sdkhjf

Rigspolitiet: Færre tyverier fra varebiler

I 2018 faldt antallet af anmeldelser med 13 pct. i forhold til 2017
Opbrudte varebiler og stjålet værktøj har i de seneste år givet danske håndværkervirksomheder store udfordringer. Siden 2015 har antallet af tyverier fra vare- og lastbiler nemlig været stødt stigende, og fra 2016 til 2017 eskalerede det med en stigning på mere end 35 pct.

Men nu er der godt nyt til de danske håndværkere. For første gang i fire år er antallet af tyverier fra vare- og lastbiler nemlig faldende. Således blev der på landsplan registreret 13 procent færre anmeldelser sidste år end i 2017. Det viser tal fra Rigspolitiet.

Nogle steder i landet var faldet endda endnu større. Det gælder for eksempel i politikredsene Sydøstjylland, Syd- og Sønderjylland og Fyn, hvor man tidligere har haft store problemer med tyverier fra varebiler. Her faldt antallet af sager med henholdsvis 31 pct., 34 pct. og 38 pct. fra 2017 til 2018.

- Det er en glædelig udvikling. Men vi kommer også fra et usædvanligt højt niveau i 2017, hvor antallet af tyverier fra vare- og lastbiler lå på over 8.000 - det højeste antal siden 2011. Det er dejligt at se, at det nu falder igen, og vi håber naturligvis, at det fortsætter i den rigtige retning, siger Charlotte Dietzer, skadechef i Tryg.

Stadig et stort problem
Charlotte Dietzer understreger, at tyverier fra varebiler fortsat er et stort problem for håndværkere. Og det er da heller ikke alle politikredse, der har oplevet et fald i antallet af tyverier fra vare- og lastbiler fra 2017 til 2018.
I Østjyllands Politikreds steg sagerne således med over 26 pct. sidste år i forhold til året før, mens Nordsjællands, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds oplevede mindre stigninger i 2018.

LÆS OGSÅ: Tyve tømte kloakmesters bil to gange i træk

- I 2018 blev der anmeldt næsten 7.000 tyverier fra vare- og lastbiler. Det er stadig alt for mange. Forsikringen dækker tabet, men det kan tage håndværkeren dage og uger at genanskaffe værktøj og materialer. Dertil kommer en ødelagt bil, som skal på værksted og derfor ikke kan komme ud at køre. Og når håndværkeren ikke kan udføre sit arbejde på grund af manglende udstyr, mister han penge, forklarer Charlotte Dietzer.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094