23948sdkhjf

Jysk byggemarkeds-kæde køber Optimera

Med overtagelsen af Optimera bliver Davidsen Tømmerhandel fordoblet i størrelse og den 3. største kæde på det professionelle marked

Den mindre jyske byggevarekæde Davidsen Tømmerhandel køber konkurrenten Optimera af den franske byggegigant Saint-Gobain. Købet gør med et snuptag Davidsen Tømmerhandel til den 3. største kæde på det professionelle marked, og selskabet melder sig klar til at øge konkurrencen om kunderne i de største danske byer.

- Optimera har nogle rigtig stærke kompetencer overfor særligt den professionelle del af markedet. Og så har de yderst godt fat i dele af landet, hvor vi rigtig gerne vil stå stærkere. Vi køber en virksomhed i vækst og en virksomhed med dygtige medarbejdere, som skal være med til at løfte Davidsen ud i hele Danmark de kommende år. Vi ser nogle oplagte synergier, som danner grobund for, at vi kan folde vores service og velafprøvede prismodel ud til håndværkere og entreprenører i hele landet, udtaler Henrik Clausen, adm. direktør i Davidsen.

Fakta: Optimera og Davidsen

Optimera

Sælger byggevarer til både professionelle og til private.

Ejes af franske Saint-Gobain, hvor Saint-Gobain Distribution Denmark A/S hører under, som også omfatter Brødrene Dahl (vvs), Protræ og Øland (ventilation).

Optimera har i dag 17 byggecentre i Danmark og en i Grønland samt onlinesalg 
Distributionen af byggevarer foregår fra seks centre i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Grindsted, Odense, Ringsted og Karlslunde.

Saint-Gobain havde frem til 2018 forsøgt at opnå synergier mellem samdistribution af varer fra Brødrene Dahl og Optimera, men dette var ikke succes.

Davidsen Tømmerhandel

: En familieejet kæde med 13 trælaster og byggemarked i Sønderjylland, Trekantsområdet, Aarhus, Odense og på Sjælland.

Hertil kommer en webshop til private og professionelle.

Virksomheden har ambitioner om at vokse især på det profressionelle marked. Davidsen har cirka 700 medarbejdere og omsatte for 1,8 mia. kr. i 2017/18. 

Skal godkendes
Handlen, som nu skal godkendes af konkurrencemyndighederne, øger med et slag Davidsens netværk af professionelle byggecentre til cirka det dobbelte og omkring 30. Købet af Optimera betyder blandt andet, at den familieejede virksomhed rykker stærkt ind i København, Aarhus og Aalborg.

Optimera har det seneste års tid gennemgået et større strategiskifte, hvor kædens samdistribution med Saint-Gobain-kæden Brødrene Dahl er blevet skilt fra hinanden.

- Optimera kommer til en ny ejer med langt større synergier, end vi kunne opnå i forhold til vores øvrige forretningsområder. Vores strategi for Optimera fra 2017 med en omlægning af distributionen og et forstærket fokus på salg til lokale håndværkere, har været en stor succes. Kæden oplever vækst og fremgang på flere områder, så det glæder os at aflevere en sund virksomhed med gode medarbejdere og et stort potentiale på det danske marked, siger Peter Møller, adm. direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark A/S.

1000 ansatte
Opkøbet betyder, at Davidsen overtager alle Optimeras lokationer og medarbejdere.

Davidsen Tømmerhandel omsatte for 1,8 mia. kr. i 2017/2018. Efter opkøbet af Optimera forventes en årlig omsætning på over 2,5 mia. kr. årligt og beskæftige mere end 1.000 ansatte.

Ifølge direktør i Davidsen, Henrik Clausen, sætter overtagelsen af Optimera-kæden yderligere fart på strategien om at digitalisere og øge effektiviteten i den nu landsdækkende byggevarekæde.

- Digitalisering er et vigtigt område i byggeriet, så det fortsætter som et af vores strategiske fokusområder. Som ny, landsdækkende aktør har vi gode muligheder for, at vi kan hjælpe både små og store håndværksfirmaer via rådgivning og nemme, digitale værktøjer. Men samtidig fortsætter vi vores indsats for at opkvalificere alle medarbejdere, så vi også fremover står som en dygtig partner til byggeriet og viderefører vores historisk tætte bånd til kunderne, siger han.

Hverken Davidsen Tømmerhandel eller Saint-Gobain ønsker at oplyse prisen på Optimera. Handlen forventes godkendt af konkurrencemyndighederne i efteråret 2019.

Davidsen Tømmerhandel A/S
mio. kr. 2017/18 2016/17
Nettoomsætning 1.853 1.800
Resultat af ordinær primær drift 57 23
Resultat før skat 51 18
Årets resultat 39 13
Balancesum 934 984
Egenkapital 273 234
Gns. antal fuldtidsansatte 702 731
Regnskabsåret blev afsluttet 30.09.2018.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094