23948sdkhjf

Tømrer fandt både tyve og stjålet værktøj med gps

Hovedstadsfirma har sat gps i en del af sit værktøj

For første gang nogensinde har tømrer- og snedkerfirmaet Martin Egeskov A/S fra København oplevet at få sit værktøj tilbage efter et indbrud i en varebil.

Det skete i foråret, da tyveknægte havde brudt ind i en af virksomhedens biler og stjålet elektronisk værktøj og håndværktøj for cirka 25.000 kr. Noget tid forinden havde virksomheden fået DNA-mærket sit værktøj i en varebil og udstyret noget af det med gps gennem programmet "Stop Tyven"-programmet 

- Vi anmeldte tyveriet, og så tog politiet og et sikkerhedsfirma affære. De kørte ud til adressen, som kunne spores, og fik udleveret værktøjet, fortæller projektleder Siegfred Egeskov, der i øvrigt er far til Martin Egeskov, der ejer det 10 mand store tømrerfirma.

Tyveri to gange årligt
Virksomheden besluttede at tilmelde sig "Stop tyven"-programmet, efter tyveri i varebilerne havde plaget virksomheden i en årrække.

Læs også: Få så stoppet de indbrud i varebilerne!

- I gennemsnit er vi udsat for indbrud i varebiler et par gange om året, og hver gang er det frygtelig bøvlet, siger Siegfred Egeskov.

Ulemperne er mange. Han fremhæver, at det koster spildte mandetimer, når en medarbejder mangler sit værktøj. Desuden kræver det ekstra tid at skabe sig et overblik over det stjålne værktøj og lave en anmeldelse, hvilket betyder, at den pågældende varebil heller ikke kan indgå i produktionen. Og så skal der betales selvrisiko, og kunder får aflyst en opgave.

En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at 44 pct. af byggefirmaerne har oplevet tyveri fra varebiler inden for det seneste år.

Få med i ordning
Efter succesoplevelsen, der skaffede tyvekosterne tilbage, har Martin Egeskov A/S valgt at udvide ordningen, så den nu dækker alle varebiler.

Læs også:


- Det koster da penge, men til gengæld sparer vi selvrisikoen og mindsker spildtiden. Så foreløbig er vi godt tilfreds med ordningen, siger Siegfred Egeskov.

Hos Dansk Byggeri undrer det, at ikke flere er med i ordningen, som organisationen etablerede med sikkerhedsfirmaet Yourcompany sidste år. 112 varebiler fordelt på 13 virksomheder er sikret gennem ordningen.

- Der er to veje til at håndtere tyveri. Enten vil man forebygge eller helbrede, og her vælger få at forebygge og flere at helbrede. Flere burde overveje at forebygge for at sikre en mere effektiv drift. Det må være det værd at ofre relativt få penge for at gøre det sværere for tyvene, siger direktør Michael H. Nielsen.

Læs mere: Mange byggefirmaer døjer med indbrud i biler

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156