23948sdkhjf

SE VIDEO: Skole-elever bygger udekøkken og vinder Bosch-pris

For femte år i træk har Bosch afholdt konkurrencen Bosch Innovationspris. I år er elever fra de danske erhvervsskoler blevet inviteret til at give deres personlige bud på et udekøkken til en lokal skole, idrætsklub eller institution.

Bosch modtog mange gode bud på udekøkkener, men kun tre hold gik videre i finalen. To af holdene kommer fra Skive College, mens det tredje hold kommer fra CELF i Nykøbing Falster. Finalisterne modtog alle værktøjer til en samlet værdi af 18.000 kr. til at bygge køkkenet med, og nu har en jury fra Bosch fundet årets vinder.

Ros for brug af genbrugsmaterialer
Vinderholdet er fra Skive College og består af Mathias, Sebastian, Lars og Nanna, der alle går på grundforløbet på tømreruddannelsen. De unge vindere får stor ros for deres gennemførte projekt, som også har fokus på brug af genbrugsmaterialer.
For Nanna, der også er uddannet lærer, var det helt naturligt at bygge et udekøkken med god plads til både børn og voksne.

- I vores udekøkken er der fokus på samarbejde og sikkerhed. Børn og voksne skal kunne lave mad sammen, uden at de små kommer til skade. Vi bruger mange genbrugsmaterialer, og selvom det er virkelig krævende, er det også en rigtig sjov udfordring, fortæller Nanna fra Skive College.



Ifølge Jan Lindbjerg, Communication Manager for Bosch Power Tools i Norden, var konkurrencen særdeles hård i år.

- Vi fik tre utroligt stærke bud på udekøkkener, og alle køkkener er bestemt gode nok til at blive taget i brug. De tre hold har præsteret på et højt niveau og lavet nogle kreative og gennemtænkte løsninger, siger an Lindbjerg.

Udover æren kan vinderholdet også glæde sig til en tur på årets Roskilde Festival, som de har vundet billetter til.

Anden- og tredjepladsen bliver dog ikke snydt. 2. præmien består af 5 stk. 18 volt flexvolt akku-boremaskiner fra Bosch inkl. 2 stk. 18 volt 4,0 ProCORE18V-batteri med lader, mens 3. præmien er 5 stk. 12 volt akku-boremaskiner fra Bosch med 2 stk- 3,0 Ah-batterier og lader.

For Nanna fra Skive College har det været en god oplevelse at deltage i Bosch Innovationspris 2019.

- Det har været rigtig sjovt at være med i konkurrencen, fordi vi får lov til at skabe noget helt fra bunden. Normalt får vi en tegning med nogle mål, som vi skal bygge efter. Her skulle vi derimod bruge vores kreativitet og faglige viden til selv at udtænke og tegne en god løsning, siger Nanna.

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157