23948sdkhjf

Gentofte vil kun hyre byggefirmaer med lærlinge

Giv kommunerne lov til kun at hyre virksomheder med lærlinge.
Sådan lyder en appel i Politiken i dag fredag til de 179 nyvalgte folketingsmedlemmer fra det man vel kan kalde en umage alliance bestående af Gentoftes konservative borgmester, Hans Toft, og 3F’s forbundsformand, Per Christensen.

Ideen til den nye måde at stille lærlingekrav er Hans Tofts og kræver en ændring af udbudsloven. Konkret vil den konservative borgmester have lov til udelukkende at indgå kommunale kontrakter om for eksempel bygge- og moderniseringsopgaver med firmaer eller firmaalliancer, der det seneste år har haft mindst en lærling per ti faglærte medarbejdere ansat.

- Dem, der har bevist, at de viser samfundsansvar – dem vil jeg gerne handle med, siger han til Politiken.
- Med den her model tror jeg, at vi får et tillidsforhold bygget op til de virksomheder, vi gerne vil arbejde med i vores kommune, som gør, at der kommer flere mennesker i arbejde, siger Hans Toft til Politiken.

Dansk Byggeri betænkelig
I Dansk Byggeri er man betænkelig ved Gentofte-modellen.
- Man stikker sig selv blår i øjnene, hvis man tror, at der er nogle quick-fixes på det her område. Man risikerer, at der er et hav af virksomheder, som af helt reelle årsager ikke kan byde på opgaver. Fordi de enten ikke kan uddanne, eller fordi den type opgaver, de har, ikke egner sig til lærlinge. Det er meget uhensigtsmæssigt, siger underdirektør Louise Pihl til Politiken.

Hans Toft og Per Christensens forslag har vakt erhvervsminister Simon Kollerups (S) interesse, skriver han i et mailsvar.

- Når vi kan se, at der kommer til at mangle faglært arbejdskraft i årene frem, så er det mest ansvarlige at finde en vej hen imod flere lærlinge- og uddannelsespladser, skriver han til Politiken og tilføjer:
- Jeg har nu bedt om en undersøgelse af fordele og ulemper ved forslaget, og så er det jo helt relevant at snakke med parterne om det, når den er klar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095