23948sdkhjf

Mangler folk: Hver tredje installatør opgiver ordrer

Aktiviteten og beskæftigelsen stiger i installationsbranchen. Det viser en ny arbejdskraftundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Væksten er ikke kun positiv. Ifølge arbejdskraftundersøgelsen har 33 procent af installationsbranchens virksomheder tilkendegivet, at de har opgivet ordrer i april måned på grund af mangel på arbejdskraft.

Den rigtige retning
Det er et lille fald i forhold til året før, men stadig et højt niveau, som dog stadig er langt fra udfordringerne i 2007, hvor det tilsvarende tal var helt oppe på 71 procent.

– Det nye er, at el- og vvs-virksomhederne nu påvirkes i stort set samme grad af manglen på arbejdskraft. Det skyldes især, at problemerne i vvs-branchen på dette område er mindsket i forhold til sidste år, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, og uddyber:

– Løsningen for mange virksomheder er i højere grad at invitere nye faggrupper – især ufaglærte, udenlandsk arbejdskraft og medarbejdere med lange videregående uddannelser – inden for i forsøget på at skaffe de krævede medarbejdere. Det er også et udtryk for, at branchen udvikler sig i en retning, hvor der er brug for et større udvalg af kompetencer for at leve op til kundernes krav. En opgave, virksomhederne altså er klar til at løfte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094