23948sdkhjf

Gammelt og moderne – rørpost til Intego

Tilbage i 1960erne fik Rigshospitalet installeret et rørpostsystem i stålrør, som har eksisteret lige siden.

For nogle år siden startede man på udskiftning af det gamle utidssvarende anlæg til et nyt anlæg. Nu er tiden inde til at udfase det sidste af det gamle system samt udvide med yderligere 28 stationer, hvoraf de 21 er i en nybygning.

Installationerne udføres i 160 mm halogenfrie rør. Swisslog Healthcare Solution leverer de nye, avancerede rørpostsystemer til Rigshospitalet samt Regionshospitalet i Randers og DNV-Gødstrup.

Intego har fået ansvaret for projektledelsen på alle tre lokationer samt ansvaret for installationsdelen i Randers og Gødstrup. Og det er Integos første projekt med installation af rørposter, fortæller Thomas Larsen, area director sales Nordics fra Swisslog Healthcare Solutions, i en pressemeddelelse om projektet.

Står for flere funktioner
Først fik installationsvirksomheden tildelt projektet med installation af rørposter på det nye Regionshospital i Gødstrup. Kort efter fulgte opgaven som projektleder på Rigshospitalet samt Regionshospitalerne i Randers og Gødstrup. 

- Den store udfordring har været at få plads til de store rør både på de to eksisterende lokationer såvel som i Gødstrup.  Rørene er Ø160 mm og Ø110 mm, og meget stive, samtidig med svingende har en bøjningsradius på 80 cm, hvilket gør det besværligt at dreje dem ind på plads over eksisterende lofter, fortæller Bjarne Lander, projektleder hos Intego. 

I Randers installerer Intego en ny sender- og modtagerstation i afdelingen for blødprøvetagning samt en ny automatisk station i laboratoriet. Blodprøverne kan derved transporteres direkte til analyse og undgår at skulle igennem flere hænder. 

Med det nye rørpostsystem tager det halvandet minut for blodprøverne at nå til analyseenheden På Regionshospitalet i Randers. det krævet en mand i timen at transportere blodprøverne fra blodprøveafdelingen og akutafdelingen til laboratoriet - en gåtur igennem to bygninger og fire etager op. 

I Gødstrup er der ved at blive opført et helt nyt Regionshospital, hvor der skal installeres tre knudepunktsrum og 60 stationer. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156